Special: Praag

Special Ontdek het luxueuze Praag

In Praag moet u zijn als u op zoek bent naar de laatste mode, chique hotels, sterrenrestaurants en design. Naar deze prachtige hoofdstad van Tsjechië gaat u al lang niet alleen meer naar toe voor het goedkope eten en drinken. De stad biedt veel meer en vooral luxe. Bont en leer zijn niet uit het winterse straatbeeld weg te denken.

Bezienswaardigheden in Praag

Tijdens de Praag Fashion Week showen diverse ontwerpers de laatste trends op modegebied. Niet alleen Parijs en Milaan zijn de Europese modesteden, ook Praag kan aan dit rijtje worden toegevoegd. Vele lokale ontwerpers hebben in Praag hun eigen boetiekjes. Voor bijzondere kleding en persoonlijk advies is een bezoek aan deze boetieks een must. Naast de grote merken zoals Prada, Hermes en Louis Vuitton welke je in de luxe winkelstraat Pariszka vindt. Er zijn ook grote shoppingmalls zoals Palladium met winkels als Zara en H&M. Goed om te weten, de meeste luxe winkels zijn op zondag gesloten.

 

Gastronomie in Praag

Ook om de gastronomie staat Praag steeds meer bekend. De diverse sterrenrestaurants met een Bib Gourmande serveren diverse streekgerechten zoals gans wat gezien wordt als een luxury good. Het bijzondere sterrenrestaurant Sasazu vindt u middenin een grote Aziatische markt in Praag 7, buiten het centrum. In de vele Court Yards vindt u bier- en wijntuinen met diverse restaurants in diverse prijsklassen. In Café de Paris vlakbij het Mandarin Oriental hotel serveren ze de beste entrecôte met zelfgemaakte kruidenboter. Een bezoek aan dit restaurant is dan ook zeker de moeite waard.

 

Eten bij Cafe de Paris is een waar genot

Design

In Praag neemt design steeds meer een centrale plek in. Zo stelt de National Gallery regelmatig contemporary art van jonge kunstenaars ten toon. Hierin valt op dat de kunst in Praag aan het ontwikkelen is van de Renaissance en Barok richting de Art Nouveau.

Overnachten in Praag

Het Mandarin Oriental hotel in Praag heeft onlangs de Trip Advisor award en de Conde Naste gewonnen. Het hotel is gesitueerd in een oud klooster. De Spa, die toegankelijk is voor zowel gasten als niet-gasten, is terug te vinden in het oudste deel van dit klooster.

De spa in het Mandarin Oriental Praag in een oud klooster


Het Boscolo hotel is een chique hotel waar de Italiaanse invloeden duidelijk op te merken zijn. ‘s Avonds wordt er live muziek gespeeld en er is een heuse sigarenbar te vinden in de voormalige bankkluis. Opvallend is dat er bij dit hotel gekozen is voor een persoonlijke benadering. De ontvangst bij de receptie is heel persoonlijk. Het hotel beschikt over een indrukwekkende spa en heeft het grootste zwembad van alle 5 sterren hotels in Praag.

 

Luxe ontbijten in het Boscolo hotel in Praag

Vervoer

Dagelijks vliegt de luchtvaartmaatschappij Czech Airlines naar Praag. U boekt een retourticket in de ruime economy klasse al vanaf €99. Czech Airlines is onderdeel van Skyteam, daarom sparen frequent flyers ook KLM airmiles. In ongeveer 1 uur tijd vliegt u naar deze luxe hoofdstad voor een fijne citytrip. Meer tips over Praag vindt u bij Czech Tourism.

Comments are closed.