Special: de Camargue

De Camargue is een waterrijk natuurgebied in het zuiden van Frankrijk. Het indrukwekkende gebied leent zich perfect voor allerlei toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Niet alleen voor de natuur kunt u terecht in de Camargue. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de pittoreske dorpjes en stadjes in dit mooie gebied.

Bezienswaardigheden in de Camargue

Het natuurgebied met zijn vele meertjes, diversiteit aan diersoorten, uitgestrekte vlaktes is een van de bekendste bezienswaardigheden in de Camargue. Je kunt er urenlange wandelingen maken of paardrijden over de uitgestrekte stranden. Maar de Camargue biedt meer: musea, toeristische rondvaarten, pittoreske stadjes als Arles en Sainte Marie de la Mer. Het museum Parc Regional de Camargue in Arles heeft mooie exposities over dit gebied en zijn bewoners. Voor iedereen die meer wil weten over dit gebied is dit museum zeker een bezoek waard. De dorpjes Aigues Mortes en Saint Marie de la Mer zijn ideaal om heerlijk uitgebreid te lunchen of dineren met witte wijn en mosselen of vis. Ook kun je er heerlijk struinen over de markten die er wekelijks worden gehouden.

Overnachten in de Camargue

In de Camargue vind je een diversiteit aan overnachtingsmogelijkheden. Hotels, Bed & Breakfast en campings zijn er volop. De camping La Petit Camargue ligt middenin het natuurgebied en vlakbij het plaatsje Aigues Mortes. De camping heeft een groot zwembad, ruime plaatsen en biedt de mogelijkheid om paard te rijden voor het optimale Camargue gevoel. Het hotel Auberge Cavaliere du Pont des Bannes is een hotel in het plaatsje Saint Marie de la Mer en biedt alles voor de ontspannen vakantie. Het hotel heeft een Spa, twee zwembaden, een tennisbaan en manege. Elke kamer beschikt over een eigen terras waar u kunt genieten van de omgeving. Verder heeft het hotel een bar, diverse restaurants waar u kunt genieten van de traditionele keuken, WiFi en gratis parkeerplaatsen.

Het mooie zwembad met terras in de Auberge Cavaliere

Vervoer naar de Camargue

Voor een retour vliegticket vanaf Amsterdam naar Nîmes-Arles-Camargue bent u ongeveer 250 euro kwijt. Wilt u liever goedkoper naar de Camargue? Vlieg dan op Nice. U kunt vanaf daar met de trein of auto verder gaan naar de plek van bestemming. Een retourticket Amsterdam Nice kost ongeveer 80 euro met KLM. Ook is het mogelijk om met de trein naar de Camargue te gaan. De TGV brengt u van Amsterdam naar Parijs Gare-du-Nord en na een overstap naar Parijs Austerlitz reist u door naar Nimes. De treinreis duurt in totaal ongeveer 9 uur en kost ongeveer 120 euro voor een retour.

Comments are closed.