Special: Twente

Twente ligt in het oosten van Nederland en grenst aan het Overijsselse Salland en de Achterhoek. Twente staat bekend om zijn groene karakter. Fietsers en wandelaars kunnen hun hart ophalen in dit prachtige stukje Nederland. Twente heeft een uitgebreid fiets en wandelnetwerk waarmee het mooie landschap kan worden ontdekt.

Salland aanbieding: alleen 3 augustus

Boek vandaag, 3 augustus een heerlijk verblijf naar Salland met veel korting! Bekijk de details op boekvandaag.nl.

Bezienswaardigheden in Twente

Het Rutbeek ligt in Enschede en is een prachtig park met bos, vijvers, ligweiden en stranden. Wandelen, zwemmen, klimmen, kanovaren en fietsen het kan allemaal in dit prettige park. Het Hulsbeek in Odenzaal is een voormalig landgoed met diverse recreatiemogelijkheden. Van Spa en Wellness tot outdoor in het Hulsbeek komt u helemaal tot rust. Liefhebbers van inheemse en uitheemse bomen en struiken kunnen genieten van een inspirerend uitstapje in het Arboretum in De Lutte.

Liefhebbers van kunst en cultuur worden aangenaam verrast in Twente. Er is een groot aanbod van musea en galeries. Zo vind je er ‘Chez Moi’ in Ootmarsum, de galerie van de schilder Ton Schulten. Ook het Rijksmuseum van Twente biedt een gevarieerde collectie van beeldende kunst en kunstnijverheid vanaf de Middeleeuwen tot nu. In het Theaterhotel Almelo, Podium Twente Enschede en Rabotheater Hengelo zijn regelmatig nationale en internationale talenten te vinden. Ook zijn er kleinere podia waar toekomstig talent op de planken te vinden is.

Twente app

Speciaal voor Twente is er een mobiele app ontwikkeld. Deze app biedt alle highlights van Twente met toeristische informatie, interessante uittips, lifestyle, bezienswaardigheden, arrangementen, fiets- en wandelmogelijkheden, de topsportevenementen, VVV’s en overnachtingsmogelijkheden.

Overnachten in Twente

Na een dagje genoten te hebben van alles wat Twente te bieden heeft, kunt u heerlijk uitrusten in een van de hotels in Twente. Bijzonder zijn de Twentelogies. Dit zijn kleinschalige overnachtingsadressen in Twente waar u kunt overnachten in een typisch Twentse sfeer. De logies zijn authentiek, gastvrij en kwaliteit staat centraal. Kijk hier voor een overzicht van alle overnachtingsmogelijkheden. Tip: Het Fletcher hotel staat bekend om de goede reviews en lage prijzen.

Vervoer naar Twente

Twente is op verschillende manieren te bereiken. Per trein reist u vanaf/via Utrecht binnen 2 uur naar Almelo of Enschede. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de weilanden en de bossen van Nederland.

Comments are closed.