Special: Parijs

Special over Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en een van de mooiste steden van dit land. Deze stad vol cultuur en historie is ideaal voor een lang weekend weg. De indrukwekkende Eiffeltoren, de oneindige Champs d’Elyssees met uitzicht op de Arc de Triomf en de vele andere bezienswaardigheden maken Parijs tot een stad die u gezien moet hebben.

Bezienswaardigheden in Parijs

De Eiffeltoren staat hoog op het lijstje van de meeste bezoekers van deze Capitool. En terecht. Het uitzicht vanaf deze toren welke gebouwd werd ter ere van de Wereldtentoonstelling van 1889 is fenomenaal. Neem vooral ook de lift naar het bovenste puntje om te genieten van het weidse uitzicht over Parijs.

Ook de Arc de Triomphe, de Sacré-Coeur, tour Montparnasse, de Notre-Dame en het Louvre zijn bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken op uw bezoek naar Parijs. De meeste locaties zijn het beste met de metro te bereiken. Al voor € 1,10 – kunt u een enkele reis kopen. Wilt u vaker met de metro? Koop dan een metro carnet Parijs voor ongeveer € 11. Hiermee kunt u tien metroritten betalen. Met het witte metrokaartje kunt u op elke lijn in zone 1 of 2 instappen. Heeft u de tijd en wandelt u graag? Dan kunt u ook lopend de locaties bezoeken. U geniet tegelijk van de prachtige straten en gebouwen die Parijs rijk is.

Metro halte in Parijs

Gaat u voor meerdere dagen naar Parijs dan zijn de volgende bezienswaardigheden een aanrader:

  • Arènes de Lutece (5e arrondissement)
  • Assemblée Nationale (7e)
  • Catacombs (14e)
  • Chateau de Versailles (Versailles)
  • Grand Arche de la Défense (La Défense)
  • Pantheon (5e)
  • Père-Lachaise Cemetery (20e)
  • Sacré Coeur (18e)
  • Sainte Chapelle (1st)

 

Overnachten in Parijs

In Parijs kunt u overnachten met elk budget. De goedkopere hotels vindt u op Booking.com of Easytobook.com. Op die sites vindt u de voordeligste hotel deals voor Parijs. Gaat u voor wat meer luxe bekijk dan vooral het La Maison Champs Élysées. Dit hotel is ingericht door het Belgische modehuis Maison Martin Margiela en bevat prachtige elementen welke een bezoek meer dan waard zijn.

Vervoer naar Parijs

Per trein kunt u Parijs heel goed bereiken. De Thalys is de internationale trein van Amsterdam naar Parijs Gare du Nord. In iets meer dan 3 uur brengt deze hoge snelheidstrein u van Amsterdam Centraal naar het hart van Parijs. U boekt al een ticket vanaf € 35.-.

Met de auto rijdt u in ongeveer 6 uur vanaf Utrecht naar Parijs. Parkeren kan bij de hotels of in een van de diverse bewaakte parkeergarages. Houd u hierbij wel rekening met hoge parkeerkosten.

Comments are closed.