Wyoming

Wyoming is bekend als cowboy state. Wie op zoek is naar de Western Way of life vindt in Wyoming voldoende aanknopingspunten.

Yellowstone National Park

Wie aan Wyoming denkt, denkt aan Yellowstone. Dit unieke National Park ligt immers voor 90% in de staat Wyoming. Met zijn watervallen, bossen, geisers en wilde dieren een must-see voor iedereen. Wist dat het park in 1872 is aangelegd als het 1e nationale park van de Verenigde Staten? Wyoming is meer dan Yellowstone. Wat te denken van Grand Teton National Park, dat ten zuiden van Yellowstone ligt, een totaal andere omgeving en toegankelijk met dezelfde toegangspas. Blijf op de hoogte van Wyoming met onze onze inspirerende nieuwsbrief vol Wyoming tips!

Kaart van Yellowstone park

Bekijk hier de kaart van Yellowstone nationalpark en vind de bezienswaardigheden in dit park vol beren, wolven en bizons.

Cowboy staat

De stadjes Jackson, Buffalo en Sheridan geven de indruk nog steeds in het Wilde Westen te leven. En wat te denken van Cody, het stadje van Buffalo Bill. Hier vindt ’s zomers iedere avond een Rodeo plaats, kun je in een uniek openluchtmuseum de sfeer van vroeger proeven en zit je aan de bar met echte cowboys. Het Buffalo Bill Historic Center herbergt 5 unieke musea en geeft een beeld van de locale cultuur, historie en natuur.
Om de Cowboy experience compleet te maken zijn een paar nachten op een heuse ranch een absolute aanrader. Hier wonen en werken echte cowboys en maak je deel uit van het leven op een ranch.

Meer informatie Wyoming

Meer informatie over de staat Wyoming is te verkrijgen via het verkeersbureau van Rocky Mountain International op greatamericanwest.nl/wyoming

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Wyoming om in de vakantiestemming te komen.