North Carolina

natuur-icoon-verkeersbureaus Voor natuurliefhebbers is er veel te zien tijdens een rondreis door de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. De natuur is hier vaak veel interessanter dan men in eerste instantie denkt. Met name de staat North Carolina biedt een enorme verscheidenheid aan de meest prachtige landschappen.

North-Carolina

Uitzichtpunt in North Carolina

North Carolina

North Carolina is de perfecte zomerbestemming met zijn mooie natuur. Van de hoogste bergen van het oosten van de Verenigde Staten, tot aan 483 kilometer ongerepte kust; de natuur leent zich uitstekend voor lange wandeltochten en ontspannen strandvakanties. De staat kan grofweg worden opgedeeld in drie streken: de kustvlakten, de Piedmont Region en de Blue Ridge Mountains.

Wilde paarden

Wilde paarden in de Outer Banks van North Carolina

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Aan de oostkant liggen de uitgestrekte Outer Banks, een rij eilanden voor de kust. Hier vind je mooie uitgestrekte stranden langs de kust, die vaak rustiger zijn dan het populaire Carolina Beach. De Outer Banks zijn tevens het leefgebied van de grote kuddes wilde paarden, die grazend de eilanden over trekken. Aan de westkant van de staat bevinden zich de Blue Ridge Mountains, als uitloper van de Appalachian Mountains. Vanuit hier kan je een bezoek brengen aan twee prachtige parken genaamd het Great Smoky Mountain National Park en het Shenadoah National Park. Geniet van de adembenemende uitzichten terwijl je aan het hiken, kamperen, raften of ziplinen bent. Na alle inspanning kan je genieten van een heerlijke, natuurlijke, douche. In North Carolina zijn namelijk meer dan 250 watervallen!

Waterval in de Blue Ridge Mountains