New Hampshire

In 1776 scheidde New Hampshire zich af van Engeland en werd daarmee het eerste zelfstandige land in Amerika. De grootste attractie van deze staat is de veelzijdige natuur. Bossen, bergen, meren, kust; New Hampshire heeft het allemaal. Mount Washington is met een hoogte van bijna 2.000 meter letterlijk het hoogtepunt van heel New England. En hoewel New Hampshire maar een korte kustlijn heeft, vind je hier wel een van de schoonste stranden van de VS. In Hampton Beach kun je in de zomer niet alleen genieten van een heerlijk schoon strand, maar ook van gratis concerten en vuurwerkshows.
new-hampshire

Natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in New Hampshire. Verspreid over de staat liggen maar liefst 92 state parks die het ontdekken waard zijn. De meest spectaculaire bergketen van New England, de White Mountains, vind je in het oosten van New Hampshire. Dwars door dit gebied loopt de Kancamagus Scenic Byway die vooral in de herfst een aanrader is. Vergeet niet om af en toe ook uit je huurauto of camper te stappen voor een mooie wandeling.

Kunst & Cultuur

Net zo gevarieerd als de natuur zijn de kunstgalerijen in New Hampshire. In het Currier Museum of Art in Manchester vind je bijvoorbeeld werken van Europese meesters als Matisse en Picasso naast schilderijen van Amerikaanse kunstenaars als O’Keeffe en Hopper. En het Hood Museum of Art in Hanover is bekend vanwege de collectie Afrikaanse werken.

Sport & Vrije tijd

Met zoveel natuur biedt New Hampshire eindeloze mogelijkheden om te wandelen, fietsen of mountainbiken, klimmen, kanoën, zwemmen, zeilen, vissen, paardrijden en nog veel meer. In de winter is New Hampshire een populaire bestemming voor wintersporters. Op slechts 2 uur rijden van Boston’s Logan International Airport liggen wintersportoorden als Loon, Waterville Valley en Cannon Mountain. De langste afdaling van New Hampshire vind je op Wildcat Mountain waar jaarlijks gemiddeld 5(!) meter sneeuw valt.

Eten & Drinken

Het verkeersbureau van New Hampshire heeft voor lekkerbekken speciale routes gemaakt. Zo is er bijvoorbeeld een wijn-kaas-en-chocoladeroute, een ijsjesroute en een route langs brouwerijen. Bekijk onze tips. Op zoek naar lokale specialiteiten? Bezoek dan eens een lokale markt. Dat is meteen een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Winkelen

Dankzij het ontbreken van sales tax is New Hampshire een tax-free paradijs voor shoppers. Ga bijvoorbeeld naar de Merrimack Premium Outlets in Merrimack waar meer dan 100 outlet stores te vinden zijn. Andere aanraders zijn de North Conway Outlets, Nashua, Meredith en Tilton. “Black Friday” valt in 2013 op 23 november en staat in de agenda van elke koopjesjager. Op deze dag start de grootste uitverkoop van het jaar, voorafgaand aan Thanksgiving weekend. Met de feestdagen in het vooruitzicht kun je op deze dag je slag slaan. Ben je op zoek naar originele, handgemaakte souvenirs, ga dan naar een vestiging van de League of New Hampshire Craftsmen Stores.

Bezienswaardigheden

Jackson is een schilderachtig plaatsje in New Hampshire. Een van de prachtige overdekte houten bruggen die zo kenmerkend zijn voor New England, vormt de toegang tot dit stadje. In het historische centrum van Portsmouth kun je een bezoek brengen aan het levendige openlucht museum Strawbery Banke. Het museum geeft een kijkje in het lokale leven tussen 1600 tot 1950. Er is hier zoveel te zien dat een entreekaartje geldig is voor maar liefst 2 dagen.

Hotel

New Hampshire biedt talloze mogelijkheden om te overnachten. Van goedkope hotelketens aan de kust en langs de highways tot aan karakteristieke bed & breakfasts in het binnenland. Wil je middenin de natuur slapen, zet dan je tent of camper neer op een van de vele campings die New Hampshire rijk is.

 

 

Vervoer

Manchester Airport is de grootste luchthaven van de staat, maar de meeste reizigers zullen op Logan International Airport in Boston landen en vervolgens met een huurauto of camper de andere staten van New England verkennen.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*