Eten & Drinken in Idaho

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus In Idaho is het vrij gebruikelijk om buiten de deur te gaan ontbijten want wat is er nu fijner dan de dag te beginnen met bijvoorbeeld een stapel overheerlijke pancakes? Ga naar een typisch Amerikaanse diner of een lokaal koffiehuis en begin je dag goed.

Wine Glass, Bitner Vineyards

Wine Glass, Bitner Vineyards

Net als in de rest van Amerika zijn ook in Idaho de food trucks een onderdeel van het straatbeeld geworden. Voor weinig geld haal je hier een overheerlijk maal. Idaho wordt in Amerika ook wel de potato state genoemd vanwege de 3 miljard aardappels die hier geproduceerd worden. Met de friet zit het dus wel goed in Idaho. En natuurlijk smaken die op hun beurt weer uitstekend bij een overheerlijke hamburger, bijvoorbeeld van bizonvlees. In hoofdstad Boise is een groot aanbod restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden, vooral op 8th Street dat ook wel restaurant row genoemd wordt. Er zijn terrasjes waar je in de zomer heerlijk al fresco, oftewel buiten kunt eten, er is live muziek en er zijn het hele jaar door evenementen en festivals. Pak bijvoorbeeld een concert mee in de Knitting Factory waar zelfs onze eigen Nederlandse band Chef’s Special speelt. Boise is een universiteitsstad, dus een groot deel van de Boiseans zijn studenten die voor extra leven in de brouwerij zorgen.

Pioneer Saloon Restaurant

Pioneer Saloon Restaurant

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Bierbrouwerijen en wijn in IdahoIn Idaho zijn dan ook een kleine 30 ambachtelijke brouwerijen te vinden die lokale bieren brouwen zoals bijvoorbeeld de Payette Pale Ale. Maar ook liefhebbers van wijn kunnen prima terecht in Idaho. De staat kent de snelst groeiende wijnindustrie van Amerika met inmiddels ruim 50 wijnmakerijen. De vruchtbare grond tussen de Rocky Mountains en de Snake River zorgt voor een goede basis voor heerlijke wijnen, met name Cabernet Sauvignon, Merlot, Riesling en Chardonnay. Je kunt natuurlijk een heerlijk wijntje in een restaurant bestellen, maar veel leuker is het om zelf een rondleiding en een proeverij bij een of meerdere wijnhuizen mee te maken. Meer informatie hierover kun je vinden op www.idahowines.org.