Sport & Vrije tijd in Colorado

sport-icoon-verkeersbureaus Outdoor paradijs Colorado is bij uitstek een sportieve bestemming. In de winter kun je in de 25 skigebieden je adrenalineshot krijgen door te skiën, snowboarden, schaatsen of wandelen. In de zomer zijn er even zo veel opties en kun je naast wandelen onder andere bergen beklimmen, mountainbiken, raften, paardrijden, kanoën, vissen en golfen. Het motto ‘work hard, play hard’ gaat hier natuurlijk ook op. Wat is er lekkerder dan na een dag actief te zijn geweest in de buitenlucht, je onder te dompelen in een natuurlijke hot spring? Colorado telt vele warmwaterbronnen waar je heerlijk kunt relaxen na een dagje inspanning. Ontdek de sportieve kant van Colorado!

Mountainbiken door de natuur van Colorado

Mountainbiken door de natuur van Colorado

Colorado is een walhalla voor wintersporters

Colorado is een opkomend skigebied voor Europese wintersporters. Colorado heeft geweldige sneeuw. Het is net poeder, zo licht. Zachte landingen gegarandeerd en tot de knieën in de sneeuw van oktober tot april. De hoge ligging, lage luchtvochtigheid en super zonnige dagen (300 per jaar) garanderen de perfecte combi voor de fijnste poedersneeuw.

aspen-ski

25 skigebieden voor elk budget

Met 25 skigebieden is er voor de voorzichtige beginner maar ook voor de doorgewinterde skiër of snowboarder genoeg te beleven. Hierdoor is het aanbod van ski ‘resorts’ groot. Van moderne, hightech resorts en skischolen tot eenvoudige accommodaties waar het draait om de sneeuw en buiten zijn en verder niet.

A snowboarder kijkt uit over Peak 8 in Breckenridge Colorado

Een snowboarder kijkt uit over Peak 8 in Breckenridge

 

Dit zijn de hotspots van Colorado

Download nu handige tips over Colorado. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Ontdek bergen van Colorado, een zomerse speeltuin

The mountains are calling! Dat gaat zeker op in bergachtig Colorado, waar de natuur een grote speeltuin is. In de zomer is het heerlijk om de natuur in te trekken al wandelend, fietsend, paardrijden of te kiezen voor een pittige rafting tocht over een van Colorado’s rivieren.

Paardrijden bij Crested Butte

Kayaking in Cache la Poudre rivier bij Fort Collins

 

 

 

 

 

Vissen in Arkansas River bij Salida, Colorado.

Vissen in Arkansas River bij Salida, Colorado.

Paardrijden bij Crested Butte

Paardrijden bij Crested Butte

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Wellness in Colorado: Na inspanning komt ontspanning

Colorado heeft naast allerlei opties tot actief bezig zijn ook genoeg rustgevends te bieden. Jarenlange erosie, vulkanische activiteit en aardverschuivingen hebben geleid tot een overvloed aan natuurlijke hot springs. Relax in een van Colorado’s helende warmwaterbronnen! Bij een bezoek aan Colorado tippen we onderstaande hot springs.

Ouray Hot Springs in Colorado

Ouray Hot Springs

1. Iron Mountain Hot Springs

Iron Mountain Hot Springs, in Glenwood Springs, ligt aan de oevers van de Colorado rivier. Naast Iron Mountain is Glenwood Springs ook bekend vanwege het feit dat hier ’s werelds grootste warmwaterbron te vinden is; de Glenwood Hot Springs Pool.

2. De heilige Wiesbaden Hot Springs en stoomgrotten

In het historische bergdorpje Ouray liggen de Wiesbaden Hot Springs. Het plaatsje Ouray is vernoemd naar het Indiaanse opperhoofd van de Ute stam, Chief Ouray. Dat de geschiedenis hier nog leeft blijkt uit het feit dat deze ooit heilige wateren vandaag de dag nog steeds voor ceremoniële doeleinden worden gebruikt.

3. Luxe in de Dunton Hot Springs

Genesteld in de San Juan Mountains, in een ongekend mooi spookstadje, ligt het luxe resort Dunton Hot Springs. De cabins van het resort liggen in een prachtige vallei en zijn perfect voor een romantische getaway. Ook culinaire liefhebbers komen niets tekort. Vorig jaar eindige het resort namelijk op de vierde plek van ‘Best Hotel for Food Lovers in America’, in het leven geroepen door Bon Appétit Magazine.

 

 

4. Waunita Hot Springs Ranch

Net als bij tal van andere warmwaterbronnen in Colorado, waren de Ute en inheemse stammen een van de eersten die de Waunita Hot Springs ’thuis’ noemden. De hot springs zijn door de jaren heen in handen van verschillende eigenaren geweest totdat The Pringle familie het in 1962 kocht en er een dude en guest ranch van maakte. Als natuurliefhebber is deze ranch een absolute must!

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*