Kunst & Cultuur in Colorado

cultuur-icoon-verkeersbureaus De kunst- en cultuur scène in Colorado is verrassend levendig. Dat is misschien niet wat je verwacht bij een Amerikaanse bestemming, maar Colorado gooit internationaal gezien hoge ogen met een aantal top musea zoals het Denver Art Museum, Colorado Springs Fine Arts Center en het Museum of Contemporary Art (MCA Denver). Het Denver Performing Arts Complex is een van de grootste van heel Amerika en de thuisbasis voor het Colorado Symphony Orchestra, Opera Colorado, Denver Center Theater Company en het Colorado Ballet.

Denver Art Museum

Een kleine greep uit de talloze festivals die georganiseerd worden in Colorado geeft daarnaast ook een divers beeld. Zo zijn het Cherry Creek Arts Festival, Estes Park Fine Arts and Crafts Festival, Colorado Shakespeare Festival in Boulder, het Aspen Music Festival en Vail International Dance Festival slechts een paar van de befaamde festivals die een bezoekje waard zijn als je in de buurt bent. In de zomer lijkt elk dorpje trouwens wel een festival te organiseren dus je ontkomt er bijna niet aan je onder te dompelen in de lokale cultuur!

Colorado Convention Center

Colorado Convention Center

 

Dit zijn de hotspots van Colorado

Download nu handige tips over Colorado. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Denver Performing Arts Center_Credit Steve Crecelius

Kunstzinnig Denver

Gaat jouw hart sneller kloppen van bijzondere kunst? Zorg dan dat je in november tijdens de Denver Arts Week van de partij bent. Een week lang kun je diverse exposities, tentoonstellingen en voorstellingen bijwonen in de Mile High City. Uiteraard is er gedurende de rest van het jaar ook meer dan genoeg te doen voor liefhebbers van kunst in Colorado. Ga naar het Golden Triangle Museum District en ontdek meerdere musea, zoals het spectaculaire Denver Art Museum. Dit museum is alleen vanwege de buitenkant al een bezoek waard. Wil je meer te weten komen over Western kunst? Breng dan een bezoek aan het American Museum of Western Art. Van plan om meerdere musea te bezoeken? Vraag dan de Mile High Culture Pass aan en ontvang korting op diverse culturele activiteiten en musea in de stad. Nog een tip voor kunst- en cultuurliefhebbers: slenter door de wijk RiNo (River North). Deze hippe wijk is een hotspot voor creatievelingen en zoals ze in Denver zeggen, hier wordt de kunst gemaakt.

denver-center-for-performing-arts-dancers-foto-steve-crecelius

Denver Center for Performing Arts

Red Rocks Park & Amfitheater

Dit natuurfenomeen ligt op slechts 25 kilometer afstand van Denver en viert in 2016 haar 75-jarig bestaan als ‘concertzaal’. Red Rocks Park & Amphitheatre is uitgeroepen tot Amerika’s beste amfitheater, staat bekend om haar perfecte akoestiek en is de favoriete plek van onder andere Jimi Hendrix, The Beatles, the Rolling Stones en the Grateful Dead. Probeer in het voorjaar of de zomer zeker een openluchtconcert mee te pakken op deze iconische plek.

Red Rocks

Red Rocks

Geniet van een festival bij zonsondergang Red Rocks

Geniet van een festival bij zonsondergang