Eten & Drinken in Colorado

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus Colorado is een smakelijke uitzondering op de regel waar Amerika staat niet gelijk bekend staat als gastronomisch hoogstaande bestemming. Natuurlijk kun je je hier tegoed doen aan fastfood en liters frisdrank. Maar Colorado is vooral gericht op lokaal en biologisch eten en staat niet voor niets bekend om de gezonde levensstijl van haar inwoners.
denver-16th-street-mall-colorado-state capitol

Naast een actief leven waarin veel gesport wordt, is ook gezond en vers eten belangrijk voor de Coloradans. De staat heeft het minste aantal inwoners met overgewicht van heel Amerika en richt zich erg op ‘farm-to-table’ eten. Zo zijn er van mei tot begin oktober elke week farmers markets in onder andere Denver, Aspen, Vail, Boulder en Telluride waar je de lekkerste groente, fruit en zuivelproducten kan halen die vers van de boerderij komen. De Colorado ‘cuisine’ staat daarnaast bekend om de Mexicaanse invloeden, die vooral in het zuiden hoogtij vieren. Dit deel van Colorado maakte vroeger dan ook deel uit van Mexico.

Bierparadijs Colorado

Slechts 2% van het totaal aantal inwoners in de Verenigde Staten woont in Colorado, maar daartegenover huisvest de staat wel 10% van de brouwerijen in het hele land. Inmiddels zijn er meer dan 200 microbrouwerijen die de lekkerste en meest bijzondere biertjes brouwen. Je kunt het merendeel van de brouwerijen bezoeken en gelijk proeven wat Colorado bier zo speciaal maakt. De bekendste brouwerij is de New Belgium Brewing Company, in Fort Collins, dat de bekroonde Fat Tire biertjes maakt.

 

Dit zijn de hotspots van Colorado

Download nu handige tips over Colorado. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Odell Brewing Company is een andere belangrijke naam in Fort Collins. In Denver zit de oudste pub, het befaamde biercafé Wynkoop Brewing Company. Visit Denver heeft een ‘Beer Trail’ boekje dat op te halen is bij het Tourism Information Center op California Street of in de 20 deelnemende cafés. De beste en leukste bars en cafés zijn hier in opgenomen; succes gegarandeerd.

Wynkoop Brewing Company

Wynkoop Brewing Company

Hotspots in Colorado

In Denver zijn twee absolute hotspots te noemen waar je zeker moet genieten van een Amerikaans ontbijt of later op de dag van een hapje en drankje: Larimer Square en Denver Union Station.
Larimer Square ligt in het oudste gedeelte van de stad Denver. In Victoriaanse huizenblokken zitten tegenwoordig hippe boetiekjes en de lekkerste eettentjes. Of je nu op zoek bent naar een koffie to-go of uitgebreid wilt dineren, op Larimer Square zit van alles. Voor cocktails tippen wij Corridor 44, voor een chique diner is Rioja de place-to-be.

Larimer square

Larimer square

Larimer square in de avond

Larimer square in de avond

Pedicab op Larimer square

Pedicab op Larimer square

Denver Union Station is in 2014 helemaal gerenoveerd en heropend. Het is in korte tijd al niet meer weg te denken uit Denver. Met verscheidene restaurants, bars en cafés en het nieuwe hippe hotel The Crawford is Union Station een heerlijke plek om een paar uur, of paar dagen door te brengen. Ontbijten doe je bij Snooze, een borrel doe je in de Cooper Lounge en uitgebreid eten bij Restaurant Mercantile. In 2016 opent de nieuwe treinverbinding vanuit Denver International Airport en sta je in ruim 30 minuten op Union Station in Colorado.

Denver Union Station

Denver Union Station

Meer tips, suggesties en informatie vind je in de Colorado Roots Guide en app, te downloaden via: www.colorado.com/roots

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij jou een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.