Kunst & Cultuur in Denver

cultuur-icoon-verkeersbureaus Denver kent veel musea en er kan dus ook veel cultuur worden opgesnoven. Bezoek de leukste musea, wil je naar de DAM, het Amfitheater of het Contemporary Museum? Lees alles over onze favoriete kunst en cultuur uitstapjes en kom alvast in de sfeer met de foto’s.

DAM: Denver Art Museum

DAM Denver Art Museum

Het grootste museum tussen Kansas City en de westkust is het Denver Art Museum. Dit 7 verdieping tellende gebouw dat een bijzonder architectuur heeft is door architect Daniel Libeskind ontworpen. Het North-building is in 1971 open gegaan en ontworpen door de bekende architect Gio Ponti (1891-1979). Het enige gebouw door hem ontworpen in de Verenigde Staten. In totaal vind je er meer dan 55.000 kunstwerken. Je vindt hier lokale werken en meer dan 18.000 historische kunstwerken die uit 150 verschillende Indiaanse stammen uit Noord-Amerika komen. Erg bijzonder om deze Native American Art te ontdekken. Een van de vaste collecties is Stampede: Animals in Art. Hier zie je hoe dieren worden gebruikt voor de eeuwen heen. Een interessante collectie.

In de collecties zie je hoe het modernisme zijn intrede deed in Amerika. Modernistische artiesten gebruikten hele levende kleuren in hun werken om landschappen en vormen abstracter weer te geven. In Amerika begon deze beweging pas rond 1913 tijdens de Armory Show in New York City. Geïnspireerd door hun collega’s begonnen Amerikaanse artiesten deze ideeën toe te passen op Amerikaanse onderwerpen. Het Westen van Amerika, de regio waar Denver ligt, met wijde landschappen veel kleuren en licht, leende zich perfect voor het modernisme. In het Denver Art Museum zie je goed hoe deze ontwikkeling vorm werd gegeven.

Raymond Jonson

Raymond Jonson

Sven Birger Sandzen

Sven Birger Sandzen

De toegangsprijzen liggen rond de $25 voor volwassen. Er is gratis Wifi in het museum. Wil je meer informatie over Denver Art Museum of weten welke wisselende collecties er zijn, bezoek dan de website: denverartmuseum.org. Via CityPass Denver kun je 1 kortingspass kopen waar het Denver Art Museum inbegrepen zit.

 

Dit zijn de hotspots van Denver

Download nu handige tips over Denver. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

MCA Museum of Contemporary Art Denver

Dit museum huisvest kunst en cultuur uit onze moderne tijd. Denk na over de achterliggende gedachte van de hedendaagse kunstwerken. Regionale, nationale en internationale artiesten hebben hier hun werken handen en de tentoonstelling is voor zowel jong als oud educatief en inspirerend. Het museum is in 1996 ontstaan. Sue Cannon en vrijwilligers maakten een thuis voor moderne kunst en dit is uitgegroeid tot het Museum of Contemporary Art. Benieuwd naar meer informatie over dit museum, bezoek dan deze website: mcadenver.org

Het Amfitheater The Red Rocks

Een zeer bijzondere bezienswaardigheid dat je niet over mag slaan is het Amfitheater. Architect Burnham Hoyt ontwierp The Red Rocks en speelde met de schitterende natuur die je eromheen vindt. Lijkt het je gaaf om hier een concert te zien? Hier liepen vroeger veel wilde dieren. Geniet van de prachtige vergezichten, terwijl je naar een concert van U2, The Beatles of Sting luistert. Boek een rondleiding, wandel, fiets door de omgeving of ga winkelen. Dit Amfitheater heeft veel te bieden. Meer informatie? Kijk op de website: http://redrocksonline.com/

The Red Rocks Amfitheater in Denver

The Red Rocks Amfitheater in Denver

The Red Rocks Amfitheater in Denver

The Red Rocks Amfitheater in Denver

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Andere musea die je kunt bezoeken

Bekijk de foto’s van nog meer musea in Denver en andere culturele bezienswaardigheden.

Convention Center in Denver

Convention Center in Denver

Nature of Science Museum in Denver

Nature of Science Museum

Denver Performing Arts Complex

Denver Performing Arts Complex