Historie van Denver

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus
Denver is ontstaan tijdens de goudkoorts (the golden rush) in 1858 toen goudzoekers vlokken goud vonden bij de South Platte River en Cherry Creek. Al snel probeerden veel goudzoekers hier hun geluk te vinden.

de skyline van Denver

de skyline van Denver

Van een goudstad naar een elegante metropool

William Larimer had het plan om vanaf de oostzijde van Cherry Creek de stad op te bouwen. Hij noemde de stad naar de toenmalige gouverneur van de staat Kansas die James Denver heette. Denver werd niet direct erkend, want aan de andere kant van de Cherry Creek werden ook steden gebouwd. Ook heeft de stad veel tegenslagen gekend. In 1863 was er een grote brand die zakelijke district verwoestte. Daarna zorgde de oorlog tussen de Amerikanen en Indianen voor een voedseltekort.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

In de eerste jaren van de twintigste eeuw heeft Denver er alles aan gedaan om hun nationale status van hun stad te promoten. De economie is daarna ook zeer belangrijk geweest. De oliecrisis in de jaren ’70 bracht bijvoorbeeld juist welvaart naar Denver. De crisis zette in Denver pas door in de jaren ’80. Toen de olieprijzen daalden, verloor menigeen zijn baan. Tegenwoordig heeft de stad nog steeds een belangrijke economische en financiële betekenis voor de Verenigde staten en speelt het een leidende rol. Moderne herenhuizen, theaters en veel recreatiemogelijkheden is Denver uitgegroeid tot een elegante metropool.

 

Dit zijn de hotspots van Denver

Download nu handige tips over Denver. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan