Erepenning gemeente Alphen aan den Rijn uitgereikt aan Museumpark Archeon

Tijdens een bijzondere bijeenkomst in het 30-jarige Museumpark Archeon werd de erepenning van de stad uitgereikt. Het thema van de bijeenkomst was ‘Alphen aan den Rijn: Wereldstad aan de Limes’.

Van links naar rechts: Monique Veldman, Meindert Stolk (gedeputeerde provincie Zuid-Holland), Liesbeth Spies (burgemeester Alphen aan den Rijn) en Jack Veldman

Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn reikte deze prestigieuze penning uit aan de directie van het park, de heer en mevrouw Jack en Monique Veldman. Zij ontvingen deze erepenning ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum als eigenaren van het park. Ook voorzitter van de Vereniging Vrienden van Archeon, Bert Huisman, werd bij het bijzondere moment betrokken.

Archeon

 

Belangrijk voor de staat

Met het uitreiken van de penning benadrukt de burgemeester het belang dat Archeon inneemt binnen Alphen aan den Rijn. Het park is een bekende plek voor velen Nederlanders en een belangrijke werkgever voor Alphenaren. Tevens prees Spies de sterke positie van het museumpark aan de Limesroute van Zuid-Holland.

 

 

Na de uitreiking sprak ook de heer Meindert Stolk, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland en onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Cultuur, lovende woorden over Jack en Monique. Hij benadrukte vooral de grote betekenis van het park dat zij met hun medewerkers hebben bereikt.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.