Er zijn nieuwe reisgidsen van de Elba en de Toscaanse eilanden

Onlangs heeft Odyssee Reisgidsen 2 nieuwe reisgidsen uitgebracht voor Toscane en voor Wieringen. Bekijk de reisgidsen hier.

Elba en de Toscaanse eilanden | Hester van Delden

De Toscaanse Archipel bestaat uit zeven bewoonde eilanden, waarvan Elba verreweg het grootste is.
Elba heeft een uitgebreid wandel- en fietsnetwerk en er zijn talloze baaien en stranden waar je uitstekend kunt snorkelen en zeilen. Beklim imposante Medici-vestingwerken, bewonder paleizen van de verbannen keizer Napoleon en daal af in voormalige ijzermijnen.

 

 

Elba vormt ook een goede basis om de kleinere Toscaanse eilanden te ontdekken. Gorgona is het laatste gevangeniseiland van Italië en het vulkanische Capraia is een geliefde bestemming voor rustzoekers. Het paradijselijke Pianosa kent een roerige geschiedenis en het mysterieuze ‘schateiland’ Montecristo bewaart tegenwoordig een ecologische schat. Giglio heeft naast een kleurrijke haven ook een middeleeuwse burcht, van waaruit je het maanvormige Giannutri kunt zien liggen.

Meer informatie: Elba en de Toscaanse eilanden | Hester van Delden | 124 blz. | €21,50 | ISBN 9789461231642

Prachtig voormalig Zuiderzee-eiland

Het ‘eiland’ Wieringen ligt tussen het wad en de Wieringermeer in het noordoosten van Noord-Holland. De meeste mensen rijden aan dit prachtige voormalige Zuiderzee-eiland voorbij als ze bij Den Oever de Afsluitdijk op rijden. Een gemiste kans want het lichtglooiende landschap met zijn idyllische dorpen en buurtschappen ligt aan het natuurgebied de Waddenzee.

 

 

Er valt veel te ontdekken, zoals de zaterdagse vismarkt en de kleurrijke kotters in Den Oever, een avontuurlijke wadlooptocht, wandelen in het Robbenoordbos, een tentoonstelling in de Michaëlskerk, picknicken in de bloemenpluktuin, surfen op het Amstelmeer, fietsen langs de waddendijk en nog veel meer. Een plek om dagen te verblijven als je rust en ruimte, vriendelijke mensen, water, vogels en natuur zoekt.

Meer informatie: Wieringen | Lenneke Overmaat | 86 blz. | €18,50 | ISBN 9789461231772

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.