Pegasus lanceert de route Ankara-Lissabon

Pegasus, Your Digital Airline, verbindt de hoofdsteden van Türkiye en Portugal met elkaar verbonden door directe vluchten tussen Ankara en Lissabon. De eerste vlucht van de luchthaven Ankara Esenboğa naar de luchthaven Humberto Delgado in Lissabon, de eerste bestemming van Pegasus in Portugal, vond plaats op 2 april 2024. Er zijn 3 keer per week vluchten gepland met tarieven vanaf €89,99.

Inaugurele vlucht

De inaugurele vluchtceremonie op de luchthaven Ankara Esenboğa werd bijgewoond door Onur Dedeköylü, Chief Commercial Officer (CCO) van Pegasus Airlines, en Pegasus-functionarissen, evenals João Macedo, plaatsvervangend hoofd van de missie bij de ambassade van Portugal, Celeste Mota, de Economische en Commercieel adviseur en directeur van AICEP in Türkiye, Mehmet Sefa Ceyhan, hoofd van de afdeling luchtvervoer van het directoraat-generaal Burgerluchtvaart (DGCA), Yavuz Doğan, plaatsvervangend hoofd van de provinciale politie verantwoordelijk voor de luchthaven van Esenboğa, Nuray Demirer, algemeen directeur van TAV Esenboğa Airport, en Alp Karayalçın, plaatsvervangend algemeen directeur van TAV Esenboğa Airport.

 

 

In zijn toespraak zei Onur Dedeköylü, CCO van Pegasus Airlines: “Pegasus speelt een sleutelrol in het toerismepotentieel en de cijfers van Türkiye. Met elke nieuwe route die we openen, verbinden we landen en bestemmingen cultureel en economisch. Onze route Ankara-Lissabon zal helpen We breiden dit doel en deze rol uit naar Portugal. Met de lancering van onze route Ankara-Lissabon voegen we niet alleen een nieuwe bestemming, maar ook een nieuw land toe aan ons netwerk. Met onze nieuwe route verbinden we ook de hoofdsteden van beide naties.” Dedeköylü vervolgde: “Als een van de oudste steden ter wereld trekt Lissabon toeristen en zakelijke bezoekers vanwege zijn levendige cultuur en uitstekende gastvrijheid. Ankara, de Turkse hoofdstad en de tweede meest bevolkte stad in Türkiye, is het kloppende hart van ons land en tevens een bloeiende moderne metropool, rijk aan geschiedenis en cultuur en die onze geweldige Turkse gastvrijheid biedt. Daarom denken wij de komende jaren honderdduizenden toeristen tussen Türkiye en Portugal te zullen bedienen. Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan iedereen die de opening van deze nieuwe route mogelijk heeft gemaakt, vooral aan de Turkse en Portugese burgerluchtvaartautoriteiten.”

 

 

João Macedo, plaatsvervangend hoofd van de missie van de Portugese ambassade, zei: “De vluchten Ankara-Lissabon gaan niet alleen tussen twee steden, maar tussen twee hoofdsteden. Ik ben er zeker van dat beide landen elkaar dankzij deze nieuwe verbinding veel beter zullen leren kennen. Toerisme en handel zullen er enorm van profiteren, maar uiteindelijk zijn het deze menselijke contacten die zullen tellen en blijven bestaan in de toekomst. Als luchtvaartmaatschappij die al meer dan 30 jaar bestaat en nog steeds aan het uitbreiden is, wensen wij Pegasus Airlines veel succes bij deze onderneming en hopen dat deze zal blijven groeien.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.