Op deze 10 groene fietsbestemmingen geniet je van de lentebloesem

De lente laat zich langzaam maar zeker voelen en hoe kun je die beter begroeten dan door wat quality time op 2 wielen door te brengen in de mooiste steden in de lente? Stel het je voor: Bloeiende bomen aan je rechterkant, roze bloesems aan je linkerkant en prachtige landschappen overal waar je oog valt.

Maar met zoveel bestemmingen om uit te kiezen en bijna elke stad die er in het voorjaar op zijn mooist uitziet, welke is dan echt de leukste om je fietsseizoen in te beginnen?

buycycle, Europa’s toonaangevende marktplaats voor hoogwaardige tweedehands fietsen, stelde een lijst samen van de groenste fietssteden in het voorjaar om je te helpen bij het plannen van je avontuur aan het begin van het fietsseizoen. Na het bekijken van de gegevens van meer dan 70 van de groenste steden in Europa, waaronder de bedekking met bomen in km², het aantal stadsparken, kwaliteit van de fietsinfrastructuur, het aantal fietsroutes en klimaatoverwegingen, heeft buycycle de top 10 samengesteld van steden die zich onderscheiden door hun unieke mix van natuurlijke schoonheid en fietsvriendelijke kenmerken in het voorjaarsseizoen.

1. Berlijn, Duitsland

Berlijn staat op de eerste plaats in onze lijst voor voorjaarsfietsen, met een indrukwekkende 7.993 km² aan bomen in de hele stad. Fietsers kunnen picknicken onder de bladerdaken van Tiergarten, de historische lanen van Tempelhofer Feld verkennen of langs de rivieroevers van Treptower Park varen, waardoor elke pedaalslag een verrassend mooie ervaring is in een van de meest chaotische hoofdsteden van Europa. Met 2.670 parken in de hele stad, wordt de toewijding van Berlijn aan groene ruimten, zodat de inwoners en bezoekers voldoende ruimte hebben voor hun vrije tijd, ook weerspiegeld in de score van 79 voor groene infrastructuur. Fietsers kunnen langs het rijke Grunewald en de rivier de Spree rijden en genieten van zowel de rijke natuur als het (bijna) kristalheldere water. Als de lente begint, bevrijdt de gemiddelde temperatuur van 13° C (55,4° F) de stad van haar winterdip en verandert de stad in een levendig podium voor fietsers en natuurliefhebbers, die de wedergeboorte van het buitenleven vieren. 7.993 km² boombedekking | 2.670 recreatieparken | 78 score fietsinfrastructuur.

2. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen, omringd door bloeiende bomen en vredige parken, eist de tweede plaats op in ons onderzoek naar de beste voorjaarsfietsbestemming. Bekend als de groenste stad ter wereld, met een groene infrastructuurscore van 87, is het een toevluchtsoord voor fietsers en urbanisten. Geniet van een ritje bij zonsondergang langs het prachtige Kongens Have, langs de botanische wonderen in Botanisk Have, of verken de natuurlijke allure van Fælledparken en Ørstedsparken. Als dit niet jouw ding is wat betreft fietsen, geen probleem, maak je dan geen zorgen: er zijn in totaal 1.897 parken in Kopenhagen, waar je je favoriete park kunt vinden. De inzet van de stad voor fietsers is opmerkelijk, met de hoogste fietsinfrastructuurscore van 90 in ons onderzoek, ondersteund door 5.400 fietsroutes die langs historische, culturele en natuurlijke bezienswaardigheden slingeren. Met lentetemperaturen van gemiddeld 12° C (53,6° F) en een gematigde neerslag van 42 mm biedt Kopenhagen idyllische omstandigheden om te fietsen door de groene landschappen. 742 km² boombedekking | 1.897 recreatieparken | 90 score fietsinfrastructuur.

3. München, Duitsland

München passeert veel van de concurrentie en staat op de derde plaats van ‘s werelds mooiste steden om in het voorjaar te fietsen. Daarmee bewijst München dat zelfs biergardens fietsvriendelijk zijn! Als Duitslands meest outdoorsy stad nodigt München zijn inwoners en bezoekers uit om de fiets te pakken en te genieten van een aantal van de 18.900 fietsroutes, terwijl ze door de straten en parken dwalen met een uitgestrekt 1.723 km² bomenbestand. Fietsers genieten van de uitgestrektheid van de Englischer Garten en het geluid van de stroming als ze langs de prachtige Isar of Eisbach fietsen, genietend van veilige ritten langs een van de best beoordeelde fietsinfrastructuren van 83 in de stad. Deze stad is een lentedroom voor fietsers – zowel qua natuur als qua architectonische hoogstandjes. 1.723 km² boombedekking | 925 recreatieparken | 83 score fietsinfrastructuur.

4. Wenen, Oostenrijk

Wenen, op de vierde plaats in ons onderzoek, verandert in de hemel voor fietsers zodra de lente begint. De stad verandert dan in een mix van natuurlijke kleuren en rijke landschappen. Met een opmerkelijke score van 75 voor groene infrastructuur ontvouwt de stad zich over 1.092 parken en wordt ze omringd door een weelderig bladerdak van 2.479 km² bomen. Fietsliefhebbers hebben een ruime keuze als het gaat om fietsroutes (43.900 om precies te zijn), die je door de historische lanen van het Prater voeren, waar het oudste pretpark ter wereld bezoekers nog steeds betovert met zijn mysteries.

Voor wie op zoek is naar rust, zijn de vredige oevers van het Donau-eiland de perfecte plek om de middag door te brengen aan de rivier. De lente van Wenen, met een gemiddelde temperatuur van 15° C (59° F), is perfect om te fietsen langs het bruisende Donaukanaal, omzoomd met uitnodigende strandtenten om je dag op twee wielen af te sluiten. De toewijding van de stad om haar rijke historische essentie te mengen met bloeiende ruimtes en fietspaden maakt het een uitstekende plek om de geest van de lente op de fiets te ervaren, van ontspannen picknicken in het park tot heldere routes langs de rivier. 2.479 km² boombedekking | 1.092 recreatieparken | 68 score fietsinfrastructuur.

 

 

5. Parijs, Frankrijk

Als je op twee wielen door Parijs glijdt, ontdek je een stad waar elke straat duizend kleine wonderen herbergen. Parijs staat op de vijfde plaats voor fietsen in de bloeiende lente. Met een uitgebreid netwerk van 48.200 fietsroutes door de hele stad en een groene infrastructuur score van 72, biedt Parijs elke fietser een verscheidenheid aan groene landschappen en paden, afhankelijk van hun voorkeuren. De stad is bedekt met 3.497 km² weelderige bomen, wat zorgt voor een prachtige mix van de typische Hausmanniaanse architectuur en groene bomen langs de Quais de la Seine en de straten van Parijs.

 

 

Vooral de gemiddelde lentetemperatuur van 14° C (57,2° F) maakt de hoofdstad van Frankrijk perfect voor ontspannen ritjes door smalle straatjes zoals Avenue Montaigne of Rue de Grenelle. Van de historische elegantie van Place de la Concorde tot de glanzende rivier de Seine en de groene uitgestrektheid van Bois de Vincennes, de hele stad lijkt wel een open museum, met haar mooie gebouwen en levende monumenten. Fietsers kunnen langs de Eiffeltoren, door de bloemenpracht van Martin Luther King Park en langs de artistieke straten van Montmartre slingeren. Parijs in de lente is niet alleen een romantische bestemming; het is een ervaring die u in staat stelt om de stad in haar mooiste kleuren te zien. 3.497 km² boombedekking | 764 recreatieparken | 69 score fietsinfrastructuur

Wie maken de top 10 compleet?

  • 6. Stockholm, Zweden. 4.578 km² boombedekking | 90 recreatieparken | 54 score fietsinfrastructuur
  • 7. Boedapest, Hongarije. 2.345 km² boombedekking | 1.215 recreatieparken | 64 score fietsinfrastructuur
  • 8. Amsterdam, Nederland. 910 km² boombedekking | 266 recreatieparken | 82 score fietsinfrastructuur
  • 9. Oslo, Noorwegen. 5.186 km² boombedekking | 383 recreatieparken | 58 score fietsinfrastructuur
  • 10. Bordeaux, Frankrijk. 3.406 km² boombedekking | 767 recreatieparken | 80 score fietsinfrastructuur

Zo werd het onderzoek uitgevoerd

De ranglijst is gemaakt door buycycle, de leidende marktplaats voor hoogwaardige tweedehands fietsen, door 6 datapunten te analyseren van meer dan 70 van de groenste steden in Europa. buycycle verzamelde gegevens over de groene infrastructuurscore, de boombedekking in km², het aantal parken, de fietsinfrastructuurscore, het aantal fietsroutes, de gemiddelde maandelijkse neerslag (in mm), samen met de temperatuuroverweging (vanaf maart-april).

Het aantal fietsroutes van elke stad is gebaseerd op een lengte variërend van 0 tot 100 km en met verschillende hoogten tussen 0 en 1000 meter, zoals vermeld op bikemap.com. Op basis van individuele datapunten werd alleen gekeken naar de twee hoogst genoteerde steden van één specifiek land. Daarnaast werden bestemmingen die te koud of te warm werden bevonden voor ideale fietsomstandigheden (onder 5°C en boven 25°C) uitgesloten van de ranglijst. Al deze gegevens werden vervolgens gecombineerd om te onthullen welke stad het hoogst scoorde voor de beste fietsbestemmingen in de lente.

 

 

 

 

 

Comments are closed.