Plan je vakantiegeld dit jaar voor een nieuwe inloopdouche plaat en badkamer verbouwing

Wanneer je dit jaar je vakantiegeld wilt besteden aan het verbouwen van je badkamer, komt daar ook de keuze voor een nieuwe douche of bad bij kijken. Een cruciaal onderdeel van je douche is de doucheplaat, ook wel bekend als een douchebak. Maar wat houdt dat precies in?

Een doucheplaat dient als het platform waarop je staat tijdens het douchen, ontworpen om het water dat vrijkomt tijdens het douchen op te vangen en af te voeren. Maar naast dit basisdoel kunnen doucheplaten ook verschillende extra’s hebben, zoals:

  • Een antislip laag om uitglijden te voorkomen
  • Ingebouwde afvoerputjes voor doucheplaten met afschoot
  • Verstelbare pootjes voor installatie op oneffen ondergronden

Je ziet dus dat er diverse opties zijn om je doucheplaat aan te passen aan jouw wensen. Maar wat zijn de overwegingen bij het kopen van een inloopdoucheplaat? Hier volgt een overzicht van de verschillende materialen die je kunt overwegen.

 

 

Wat komt er kijken bij het kopen van een inloopdoucheplaat?

Acryl doucheplaat

Duurzaam en licht van gewicht. Eenvoudig te installeren en te onderhouden, met de mogelijkheid om kalkaanslag te verwijderen door polijsten.

Composiet douchebak

Deze is gemaakt van een mix van materialen, waardoor het sterk en duurzaam is. Ideaal voor inloopdouches.

 

 

Natuurstenen douchebak

Een doucheplaat van natuursteen betekent dat je stenen zoals graniet, marmer en andere natuurstenen als basis neemt voor je doucheplaat. Deze platen zijn duurder dan normale platen omdat het maken van deze platen moeilijker is. Het voordeel is dat deze platen veel verschillende kleuren en ontwerpen hebben waardoor deze er luxer uitziet.

Plaatstalen doucheplaat

Budgetvriendelijk en gemakkelijk te installeren. Lange levensduur.Daarnaast zijn er verschillende maten beschikbaar, waarbij een doucheplaat 1000 x 1200 mm wordt beschouwd als een luxere optie dan een standaardformaat douche. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden om je doucheplaat aan te passen aan jouw behoeften en voorkeuren, of je nu op zoek bent naar luxe of eenvoud.

Zo zie je maar weer dat er veel bij komt kijken wanneer je een doucheplaat koopt. Wil je het liever simpel houden? Dan kun je een gebruiksklare set voor een natte ruimte halen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.