Nieuw gebied ‘Koalia’ in Ouwehands Dierenpark krijgt vorm

In Ouwehands Dierenpark wordt hard gewerkt aan het nieuwe Australische gebied in het park waar onder andere drie koala’s gaan verblijven. De opening komt dichtbij en wordt verwacht in het voorjaar van 2024.

Koalia, een stukje Australië

In Koalia maakt men een reis van de outback van Australië naar een groene oase. Het belevingsvolle gebied zal drie koala’s in de binnen- en buitenverblijven huisvesten. Het betreft twee mannetjes en een vrouwtje uit San Diego Zoo. Naast deze bijzondere buideldieren ziet de bezoeker straks ook Parma wallaby’s. In de weelderig ingerichte binnentuin van ca. 170m2 verblijven vlinders.

 

 

Afbouwen en thematisering

Er is een start gemaakt met de thematisering in de vorm van de rotsen in het gebied. Een bijzonder werk want de rotsen worden in fases opgebouwd, van lassen tot spuitbeton en het carven en afschilderen. Slechts vier mannen in Europa kennen de kneepjes van dit vak. Er wordt nu nog zeven weken aan gewerkt.

 

 

Koala’s in Nederland

Ouwehands Dierenpark is trots de koala’s aan het park toe te voegen. De koala staat op de IUCN Red list genoteerd als ‘vulnerable’ oftewel ‘kwetsbaar’. Australië heeft de soort zelf als ‘bedreigd’ aangemerkt nadat de aantallen snel achteruitgingen als gevolg van bosbranden en overstromingen. Over heel de wereld worden koala’s in dierenparken gehouden om zo door het managementprogramma bij te dragen aan het genetisch gezond houden van de populatie en het behoud van de diersoort. Ouwehands Dierenpark is het enige park in Nederland dat de koala’s volgend jaar in het park huisvest.

 

 

 

 

 

Comments are closed.