Zo ziet de 19e Midwinter Fair in Museumpark Archeon eruit

Op 9 en 10 december stap je in Archeon de magische wereld van de Midwinter Fair 2023 binnen. Tijdens dit winterse festival vieren jong en oud het donkerste moment van de winter en de terugkeer van het licht. Struin langs de vele marktkramen, laat je inspireren door eeuwenoude rituelen, dans op de muziek van fantastische bands en laat je meevoeren in een beleving vol fantasie en magie. Het thema van de 19e editie van de Midwinter Fair in Archeon is ‘De Zeven Zeeën’.

Rijke geschiedenis

Midwinter heeft een rijke geschiedenis, het is een feest dat eeuwen terug gaat. Al in de steentijd werd de periode op bijzondere wijze gevierd. In Ierland bevindt zich een neolithisch monument, Newgrange, dat zo geconstrueerd is, dat de midwinter zonnewende voor een speciaal lichteffect zorgt. De Romeinen vierden rond deze tijd hun Saturnalia, het feest ter ere van Saturnus. De Germanen hielden uitzinnige Joelfeesten (Yule feesten) in de donkerste tijd van het jaar, waarbij grote rituele vuren werden ontstoken en feest werd gevierd. Ervaar deze winterse traditie in Archeon, doordrenkt met elementen uit zowel het verleden als het heden

 

 

Bezoekers met dukaten op zak kunnen hun slag slaan op de uitgestrekte markt. Overal in het museumpark staan kraampjes en tentjes met een rijke diversiteit aan producten. Vele kraampjes worden gevuld door ambachtslieden die met veel liefde hun handgemaakte kunst laten zien. Ook in de knusse middeleeuwse huisjes zijn talloze waren uitgestald. Het aanbod van de betoverende koopwaar varieert van kostuums, boeken, tassen, sieraden en winterse attributen. Even opwarmen kan rond de gezellige vuurschalen of in een van de restaurants, waar heerlijke verwarmende dranken en gerechten op de kaart staan.


Zowel de zaterdag als de zondag bestaat uit een goed gevuld programma. Bezoekers zullen tijd te kort komen voor alle activiteiten, workshops, rituelen en optredens die plaats vinden tijdens het weekend. Duik de diepte in met verschillende oeroude rituelen. Luister naar het zonnewiel ritueel of ga op zondag naar het Midwinter Ritueel. Op zoek naar wat luchtigere activiteiten? Doe dan mee met de workshop Balfolk of Ierse dans.

 

 

Bezoekers laten zich gedurende het weekend meevoeren op golven van muziek. Door het hele park heen zijn betoverende harmonieën te horen. Op de podia van de Romeinse herberg en het middeleeuwse klooster treden verschillende bands op. Vaar mee met Plunder, laat je meeslepen door de vrolijke tonen van Perkelt en ga los op de Keltische rock van The Dolmen.

Data en tijden Midwinter Fair in Museumpark Archeon

  • Zaterdag 9 december van 10:00 t/m 21:00 uur
  • Zondag 10 december van 10:00 t/m 18:00 uur

 

 

 

 

 

Comments are closed.