Emirates investeert 950 miljoen dollar in de bouw van een nieuw engineering complex

Emirates, ‘s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij, kondigde vandaag een enorme investering van US$ 950 miljoen (ongeveer 886 miljoen euro) aan voor de bouw van een ultramoderne technische faciliteit op Dubai World Central (DWC).

1 miljoen vierkante meter

Het technische complex, dat zich uitstrekt over 1 miljoen vierkante meter, wordt het grootste en meest geavanceerde in zijn soort dat door welke luchtvaartmaatschappij dan ook wordt geëxploiteerd en geeft een impuls aan de luchtvaartinfrastructuur van wereldklasse in Dubai.

 

 

Het complex is speciaal gebouwd om de vloot en operationele vereisten van Emirates tot in de jaren 2040 te ondersteunen. Het wordt daarnaast ook een hoogwaardig kenniscentrum voor commerciële luchtvaarttechnische diensten in het Midden-Oosten, waarbij de reservecapaciteit eventueel aan andere luchtvaartmaatschappijen kan worden aangeboden.

Volledig zelfvoorzienend op technisch gebied

Tijdens de Dubai Airshow zei HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive van Emirates airline en Group: “Deze belangrijke investering is een teken van ons vertrouwen in de toekomstige groei van Emirates en de luchtvaartsector. De nieuwe faciliteit geeft Emirates de mogelijkheid om volledig zelfvoorzienend te zijn als het gaat om onderhoud, reparaties, controles en alle technische vereisten voor onze vliegtuigvloot. Het geeft ons operationele stabiliteit, flexibiliteit en kwaliteitsgarantie. Het nieuwe engineering complex van Emirates zal ook een belangrijke rol spelen als kenniscentrum en daarmee spelers uit de wereldwijde luchtvaartsector aantrekken. Het zal duizenden technische banen creëren en waarde toevoegen aan de economie van Dubai.”

 

 

De nieuwe engineeringfaciliteit zal uitgerust zijn om alle gespecialiseerde technische diensten aan te bieden: van routine vliegtuigcontroles tot verfklussen op maat, en van onderhoudsbeurten en motorreparaties tot het volledige aanpassen van het interieur van de cabine.

Start bouwtraject in 2024

Ali Mubarak Al Soori, Emirates Group Executive Vice President – Facilities, Projects Management & Group Procurement & Supply Chain, zei: “Fase 1 van de bouw zal naar verwachting in 2024 beginnen en in 2027 voltooid zijn. Er zijn voorzieningen getroffen voor verdere uitbreiding, met de mogelijkheid tot een verdubbeling van de capaciteit in fase 2, in lijn met de groei van de vloot en de operationele vereisten van Emirates. Bij het ontwerp van het nieuwe technische complex is ook rekening gehouden met duurzaamheid: het gebruik van groene bouwmaterialen in het hele complex, de installatie van zonnepanelen op daken over de hele campus en het opzetten van recyclingsystemen voor olie en afvalwater.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.