Is zakelijk leasen als ondernemer voordeliger?

Wanneer je begint met ondernemer, is vaak een van de eerste dingen waar je naar kijkt, de mogelijkheden op het gebied van het leasen van een auto, een telefoon op de zaak en natuurlijk ook een laptop. Nu zijn de kosten voor zowel een telefoon als laptop vaak nog wel te overzien en maakt het niet heel veel verschil of je nu een paar euro meer betaald per maand omdat je dit privé doet in plaats van zakelijk. Kijken we naar de auto, dan is dit een heel ander verhaal.

Vooral wanneer je voor de keuze staat om een auto aan te schaffen, zowel zakelijk of privé en natuurlijk de keuze om een auto te gaan leasen. Omdat het belangrijk is dat je als ondernemer goed weet wat nu wel of niet verstandig is om te doen, nemen we je in dit artikel mee in het zakelijk leasen van een auto voor jouw als ondernemer en of dit verstandig is ja of nee.

Wat verstaan we onder zakelijk leasen?

Zakelijk leasen is een vorm van financiering waarbij je als ondernemer een auto of ander bedrijfsmiddel leaset in plaats van deze aan te schaffen. In ruil daarvoor betaal je maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Zakelijk leasen biedt verschillende voordelen, zoals flexibiliteit en gemak. Maar is het uiteindelijk ook voordeliger? Wat vooral belangrijk is, is om goed te kijken of je een dergelijk bedrag iedere maand kunt missen en of het bijvoorbeeld ook nodig is om een nieuwe auto te rijden, terwijl de auto die je momenteel voor de deur hebt staan en ooit jaren geleden hebt gekocht eigenlijk ook niet voldoende is?

 

 

Kostenoverweging

Als ondernemer is het belangrijk dat je goed nadenkt over de kosten. Vooral wanneer je net begint, is het zaak dat je eerst omzet en dus ook winst gaat draaien, voordat je allerlei investeringen gaat doen. Natuurlijk zijn bepaalde investeringen nodig om geld te kunnen verdienen, maar is er, als het gaat om de keuze voor een auto, natuurlijk een hele hoop mogelijk. Wat vooral belangrijk is, is dat je kijkt naar de maandelijkse lasten. Het leasen van zowel een auto als een andere bedrijfswagen kost je maandelijks al snel enkele honderden euro’s. Het is dus verstandig om te kijken of het zelf aanschaffen van een auto in combinatie met het onderhoud ervan, misschien wel een voordelige optie is.

 

 

De voordelen van zakelijk leasen

De reden dat ontzettend veel mensen de keuze maken om zakelijk te gaan leasen wanneer ze een bedrijf hebben, is omdat er ook de nodige voordelen aan verbonden zijn. Allereerst kun je de kosten aftrekken van je bruto winst, waardoor je onderaan de streep minder belasting hoeft te betalen. Daarbij komt ook dat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan, omdat ook onderhoud en reparatie bij de prijs inbegrepen zijn, mits je kiest voor operational lease. Het laatste punt dat voor veel ondernemers een reden is om te gaan leasen, is omdat ze dan niet ineens een enorme som geld hoeven uit te geven. Vooral verstandig wanneer je net begint. Je liquiditeit kan erdoor in het gedrang komen, waardoor je misschien andere investeringen moet uitstellen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.