Handige tips voor wanneer je voor het eerst gaat kamperen

Heb je altijd al willen kamperen en heb je eindelijk de stap gezet om dit ook daadwerkelijk te gaan doen, dan kunnen wij je in ieder geval verzekeren dat je hier geen spijt van zult krijgen. Vooral wanneer je dol bent op de natuur, is kamperen helemaal iets voor jou.

Toch is een kampeervakantie totaal anders dan een vakantie zoals je deze normaal gewend bent en is er dus ook een iets andere voorbereiding nodig om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat het vooral de eerste keer best spannend kan zijn, hebben we een aantal tips voor je, die je hier zeker bij zullen helpen.

Blijf in eigen land

Kamperen is natuurlijk ontzettend leuk, maar wanneer je de eerste paar dagen alleen maar regen hebt, kan het je al aardig snel beginnen te vervelen. Om er dan voor te zorgen dat je niet met tegenzin blijft, is het aan te raden om te beginnen met een kampeervakantie in eigen land. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld op maar een uur rijden van je huis te zitten? Zo heb je toch het gevoel dat je er even lekker tussenuit bent en kun je, wanneer het je niet bevalt, gemakkelijk en snel je spullen pakken om weer terug te gaan naar huis. Helemaal als het de eerste keer is, is het allemaal even wennen en weet je vaak niet hoe je op bepaalde situaties reageert.

 

 

Ga voor luxe kamperen

Wie denkt aan kamperen, denkt vaak aan het overnachten in een basic tent, waar je met z’n allen dicht op elkaar ligt op een dun matje, waarbij je tijdens het draaien het gevoel hebt alsof je op een plank ligt. Gelukkig is dit allang niet altijd meer het geval. Wat we namelijk steeds vaker zien, is dat mensen kiezen voor luxe kamperen in Nederland op een glamping. Dit is een camping die is voorzien van luxe safaritenten en lodges en waarbij je niet alleen geniet van de prachtige natuur, maar dus ook alle gemakken geniet die je normaal in een hotel of appartement hebt. Vooral wanneer het de eerste keer is, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een glamping, zodat je rustig kunt wennen aan het idee en niet hoeft in te leveren op comfort.

 

 

Kies een geschikte locatie

Niet iedere camping of glamping is hetzelfde. Zorg er daarom dus ook voor dat je goed kijkt naar de ligging, maar ook naar de eventuele andere zaken die een camping te bieden heeft. Zo zal je, wanneer je alleen met je partner gaat, op andere dingen letten, dan wanneer je met jonge kinderen gaat. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het in het geval van gezinnen met kinderen wel prettig is dat er genoeg te doen is overdag. Vaak beschikken de meeste campings wel over een animatieteam dat in het hoogseizoen allerlei leuke dingen doet met de kinderen. Dit is niet alleen een stuk leuker voor de kids, maar geeft je als ouders ook de mogelijkheid om overdag zelf tot rust te kunnen komen, in de wetenschap dat de kinderen zich wel weten te vermaken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.