De voordelen van een weekendtas voor op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie? Dan is de kans vrij groot dat je al voorzichtig aan het nadenken bent wat je allemaal mee wilt nemen. Allereerst is het handig om te bepalen of je kiest voor een koffer of dat je toch gaat voor een weekendtas.

Wat we namelijk vaak zien, is dat de meesten standaard kiezen voor een koffer, terwijl een goede weekendtas in veel gevallen de nodige voordelen heeft ten opzichte van een koffer. Helemaal wanneer je met de auto op vakantie gaat en de ruimte om wat mee te kunnen nemen schaars is, kan een weekendtas ervoor zorgen dat je net dat beetje extra mee kunt nemen, wat je met een koffer niet was gelukt.

Ruimte en functionaliteit met een weekendtas

Kies je voor een weekendtas om je kleding mee te nemen op vakantie, dan heb je vaak veel meer ruimte, doordat de tassen een stuk praktischer zijn ingedeeld. Daarbij komt ook dat er allerlei verschillende vakken in zitten, wat het een stuk gemakkelijker maakt om je spullen op een logische plek op te bergen. Dit heeft als voordeel dat je alles veel sneller kunt terugvinden en dus niet eerst hoeft te zoeken naar bijvoorbeeld de oplader van je telefoon. Daarbij komt ook dat een weekendtas veel functioneler is dan een koffer. Waar een weekendtas flexibel is, is een koffer natuurlijk niet. Dus stel dat je met de auto gaat, dan is het een stuk makkelijker om nog even een weekendtas in de achterbak te drukken, wat bij een koffer waarschijnlijk niet gaat lukken.

 

 

Licht en compact

De meeste weekendtassen zijn vrij licht en hebben een compacte vorm. Dit is dan ook direct een van de voordelen waar een weekendtas zo populair is om mee te nemen op vakantie. Helemaal wanneer je bijvoorbeeld een weekendje weggaat met de trein, is het ideaal omdat je de tas niet alleen op je rug kunt dragen, maar ook over je schouder, iets wat met een normale koffer natuurlijk niet kan. Daarbij komt ook dat je een weekendtas gemakkelijker kunt opbergen, doordat deze is gemaakt van zacht materiaal. Zo kun je vaak net even dat laatste lege plekje gebruiken in de trein of bus, terwijl iemand met een koffer geen schijn van kans heeft.

 

 

Voor meerdere doeleinden

Waar een koffer vaak alleen wordt gebruikt voor vakanties of een weekend weg, is een weekendtas natuurlijk voor veel meer te gebruiken. Stel dat je ook regelmatig sport, dan kun je deze tas natuurlijk ook gewoon gebruiken als sporttas en zo zijn er nog tal van andere redenen te noemen waarom een weekendtas de nodige voordelen heeft ten opzichte van een koffer. Nu ontkom je er natuurlijk niet altijd aan om wel een koffer mee te nemen, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat. Ga je naar een land binnen de EU, dan kun je in principe prima een tas meenemen in plaats van een koffer, maar is de kans wel groot dat je kleding volledig in de kreukels zit wanneer je je tas uitpakt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.