Nieuw Haunted House tijdens Halloween Nights in Toverland

Attractiepark Toverland staat sinds zaterdag 7 oktober 2023 in het teken van Halloween, met overdag zestien familievriendelijke Halloween Days en in de avonduren 13 huiveringwekkende Halloween Nights. Tijdens de Halloween Nights jagen ruim 160 scare actors de bezoekers de stuipen op het lijf in vijf spannende scare zones en zes bloedstollende Haunted Experiences.

Nieuw dit jaar is Haunted House ‘Now You’re Mine’, waarbij een rondleiding door een mijnbouwmuseum een wel heel duistere wending krijgt. Ook scare zone Cirque is vernieuwd, met een groot circusterrein buiten de poorten van Toverland.

Nieuw Haunted House: Now You’re Mine

In Mijnbouwmuseum Sevenum kunnen bezoekers een tijdelijke tentoonstelling over Mijndert Müller bewonderen. Deze markante mijndirecteur is in de donkere mijngangen bij het museum op zoek gegaan naar de Magnum Opus, een steen die naar verluidt het eeuwige leven geeft. Sindsdien ontbreekt van Müller ieder spoor. Bezoekers die achter de geheimen van de mijndirecteur willen komen staat een rondgang van circa 20 minuten te wachten door Now You’re Mine. Tickets kosten € 9,50 per stuk en zijn zolang de voorraad strekt verkrijgbaar via de website van Toverland.

Huiveringwekkende Halloween Nights

Tijdens de Halloween Nights (adviesleeftijd: vanaf 12 jaar) grijpen angstaanjagende griezels de macht over Toverland. Na een indrukwekkende parade nemen zij hun intrek in vijf gratis scare zones en zes betaalde Haunted Experiences. Scare zone Cirque is dit jaar grootser dan ooit. Bezoekers die het circusterrein durven te betreden kunnen kennismaken met doorgedraaide circusartiesten, in nostalgische kermisattracties stappen, oudhollandse spelletjes spelen en smullen bij de foodtrucks. Daarnaast keren de Mexicaanse doden terug in ‘Fiesta de los Muertos’, dolen de Trojaanse zombiekrijgers rond in ’DesTroy’, neemt ijsheks Morgana de macht over in ‘Morgana’s Frozen Knights’ en maken gemuteerde bemanningsleden de zeebodem onveilig in ‘Shadows of the Sea’.

 

 

Voor de 6 Haunted Experiences (€ 5 – € 9,50) dienen bezoekers een ticket en een tijdslot te reserveren. Naast het nieuwe Haunted House Now You’re Mine kunnen durfallen een bos met duistere heksen betreden in ‘The Witches Forest’, hun weg vinden tussen enorme ratten in doolhof ‘Trapped’ en op onderzoek uitgaan in het mysterieuze landhuis ‘Maison de la Magie’. Ook komen bezoekers in aanraking met levensechte poppen in ‘The Dollhouse’ en kunnen ze een verdwenen boswachter opsporen in ‘Fear The Woods’.

All-in Fear Pass

Voor bezoekers die alle Haunted Experiences willen beleven is er de all-in Fear Pass. De Fear Pass kost € 49,50 en geeft eenmalig toegang tot alle zes Experiences, waaronder Now You’re Mine. Daarnaast hoeven Fear Pass-bezitters geen tijdslot voor de Experiences te reserveren en mogen zij de wachtrij overslaan. De Fear Pass is bovendien een heus collectors item: het betreft een fysieke pas met een uniek keycord.

Familievriendelijke Halloween Days

Tijdens de Halloween Days (adviesleeftijd: tot 12 jaar) geniet het hele gezin van twee spannende familieshows en vijf bijzondere halloweenbelevingen. Nieuw dit jaar is de indoorbeleving Magic Forest. In dit bijzondere bos gaan bezoekers op ontdekkingstocht naar een magische linde. Tijdens de speciale show ‘Toos & Morrel gaan griezelen’ maken Toos Toverhoed en Morrel er een griezelfeestje van. Ook Dr. Fool is weer van de partij om de angsten van de jongste bezoekers te testen. Tot slot mag een bezoek aan de Pumpkin Farm niet ontbreken, waar dit jaar maar liefst 40.000 pompoenen te bewonderen zijn: meer dan ooit.

 

 

Praktische informatie

De Halloween Nights vinden plaats op 7 oktober, 14 tot en met 16 oktober, 18 tot en met 22 oktober, 27 tot en met 29 oktober en 4 november. Tijdens de Halloween Nights is Toverland geopend tot 23:00 uur, met om 22:45 uur een afsluitende vuurwerkshow. Ook zijn alle attracties geopend. Bezoekers kunnen genieten van de Halloween Days op 7 en 8 oktober, 14 tot en met 22 oktober, 27 tot en met 29 oktober en 4 en 5 november. Tickets zijn verkrijgbaar via de Toverland site.

 

 

 

 

 

Comments are closed.