Emirates behaalt IATA Environmental Assessment (IEnvA) certificering

Emirates heeft haar inzet voor milieuverantwoorde praktijken versterkt met het behalen van IATA Environmental Assessment (IEnvA) Stage One en de IEnvA Illegal Wildlife Trade certificaten.

Behoud van wilde dieren en planten

Het IEnvA-systeem is een toonaangevend en veelomvattend systeem gericht op beheer en behoud van het milieu. Emirates heeft Stage One van de kernonderwerpen toegepast, waar vluchtoperaties, bedrijfsactiviteiten en een module voor het tegengaan van illegale handel in wilde dieren en planten onder vallen. Deze module ondersteunt Emirates’ jarenlange inzet voor het behoud van wilde dieren en planten in hun natuurlijke omgeving.

Verandering teweegbrengen

Sjeik Majid Al Mualla, Emirates’ Divisional Senior VP, International Affairs, zegt erover: “We zijn trots op het behalen van de IEnvA Stage One certificering, wat een bewijs is van onze aanhoudende inzet voor impactvolle milieuduurzaamheidsinitiatieven. Daarnaast verstevigt het certificaat voor de module over illegale handel in wilde dieren onze positie als wereldwijde leider in de strijd tegen de exploitatie van wilde dieren. Naast initiatieven zoals ons recente recyclingprogramma en de demonstratievlucht op 100% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), zetten we ons in voor krachtige milieubeheersystemen om daarmee echte verandering teweeg te brengen, zowel binnen onze eigen activiteiten als in de hele sector.”

Leider in de strijd tegen illegale handel in wilde dieren

Emirates is een wereldwijde leider in de strijd tegen de illegale handel in en exploitatie van wilde dieren, met als doel de schoonheid en biodiversiteit van de natuurlijke wereld te beschermen, zodat deze een inspiratie kan zijn voor de reizigers van nu, maar ook die van toekomstige generaties. De luchtvaartmaatschappij is medeondertekenaar van de Buckingham Palace Declaration en lid van de United for Wildlife Transport Taskforce, bijeengeroepen door The Royal Foundation.

Goed opgeleid personeel

Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van de luchtvaartmaatschappij, hanteert al lange tijd een zero tolerance-beleid ten aanzien van illegale handel in wilde dieren en een volledig verbod op jachttrofeeën van de Grote Vijf. Naast de werknemers van Emirates SkyCargo hebben ook de werknemers van de passagiersdiensten, waaronder het cabinepersoneel, Emirates Airport Services en het beveiligingsteam van de Emirates Group, een bewustmakingsopleiding over wilde dieren gevolgd. De IEnvA Illegal Wildlife Trade-certificering bewijst die bedrijfsbrede inzet om actie te ondernemen.

 

 

United for Wildlife Transport Taskforce

Ian Cruickshank, Transport Taskforce Manager, United for Wildlife, reageert: “Als een van de langst bestaande leden van de United for Wildlife Transport Taskforce, blijft Emirates hun sterke leiderschap tonen in de strijd tegen de handel in wilde dieren. We feliciteren het team met het behalen van deze certificaten en kijken uit naar de voortdurende samenwerking om wildlife overtredingen wereldwijd aan te pakken.”

 

 

Verminderen van impact fossiele brandstoffen

Eerder dit jaar heeft Emirates 200 miljoen dollar toegezegd voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die gericht zijn op het verminderen van de impact van fossiele brandstoffen in de commerciële luchtvaart. Dit bedrag, dat over een periode van drie jaar wordt verdeeld, is een van de grootste toezeggingen van een luchtvaartmaatschappij op het gebied van duurzaamheid. Door partnerschappen aan te gaan met toonaangevende organisaties zal Emirates bijdragen aan het vinden van innovatieve oplossingen voor de meest dringende uitdagingen in de sector.

 

 

 

 

 

Comments are closed.