Viering van 250 Jaar Caspar David Friedrich: Een Eeuw van Inspiratie in Sachsen

Sachsen maakt zich op voor een bijzondere viering ter ere van de 250e verjaardag van de beroemde Duitse kunstenaar Caspar David Friedrich. Met een reeks boeiende en inspirerende activiteiten belooft het jubileumjaar 2024 een eerbetoon te worden aan de invloedrijke kunstenaar en zijn tijdloze bijdrage aan de kunstwereld.

Caspar David Friedrich monument in Dresden

Caspar David Friedrich monument in Dresden

Caspar David Friedrich, geboren op 5 september 1774 in Greifswald, Mecklenburg-Vor-Pommeren, wordt beschouwd als een van de belangrijkste schilders van de Romantische periode. Zijn iconische landschappen en diepgaande exploratie van de menselijke relatie met de natuur hebben kunstenaars en liefhebbers over de hele wereld gedurende tweeënhalve eeuw geïnspireerd. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft Sachsen een uitgebreid programma samengesteld dat kunst, cultuur en geschiedenis viert.

Tentoonstelling “Wo alles begann”

Het Albertinum Museum in Dresden organiseert een speciale tentoonstelling met een uitgebreide verzameling werken van Caspar David Friedrich. Van zijn iconische schilderijen zoals “Wanderer boven de nevelen” tot minder bekende tekeningen en schetsen, biedt de tentoonstelling een diepgaande kijk op Friedrich’s artistieke evolutie en zijn unieke blik op de wereld.

 

Ontvang gratis leuke Saksen activiteiten

Je kunt meer handige Saksen tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Saksen plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Viering van 250 Jaar Caspar David Friedrich: Een Eeuw van Inspiratie in Sachsen

Sachsen maakt zich op voor een bijzondere viering ter ere van de 250e verjaardag van de beroemde Duitse kunstenaar Caspar David Friedrich. Met een reeks boeiende en inspirerende activiteiten belooft het jubileumjaar 2024 een eerbetoon te worden aan de invloedrijke kunstenaar en zijn tijdloze bijdrage aan de kunstwereld.

 

 

Romantisch wandelen

Het prachtige landschap van Sachsen komt tot leven met evenementen verspreid over adembenemende locaties zoals het Erzgebergte en het Saksische Zwitserland. Bezoekers kunnen deelnemen aan wandeltochten, buitenworkshops en muzikale uitvoeringen die de geest van Friedrich’s werk en de Romantische beweging belichamen.

Rotsachtig landschap in het Sächsischen Schweiz

Educatieve Programma’s en Lezingen

Vooraanstaande kunsthistorici en deskundigen zullen lezingen en workshops geven om het leven en de nalatenschap van Caspar David Friedrich te belichten. Scholen en universiteiten in Sachsen zullen deelnemen aan educatieve programma’s die studenten in contact brengen met de artistieke erfenis van Friedrich.

 

 

Sachsen biedt een unieke gelegenheid om de erfenis van Caspar David Friedrich te vieren en te verkennen. Of je nu een kunstliefhebber, historicus, natuurliefhebber of gewoon nieuwsgierig bent, de activiteiten rondom het 250-jarig jubileum beloven een onvergetelijke ervaring te worden. Op de Duitse site van Sachsen Tourismus alle informatie over de activiteiten rondom dit jubileum.

 

 

 

 

 

Comments are closed.