Toerisme Oost-Vlaanderen plaatst originele rustpunten op wandelwegen in het Waasland

Drie jaar nadat Toerisme Oost-Vlaanderen nieuwe wandelnetwerken in het Waasland lanceerde, tilt het de wandelbeleving in de regio naar een nog hoger niveau. Vier originele rustpunten geven het Wase wandelnetwerk voortaan extra vorm, met een knipoog naar het logo van de streek.

Belevingsvol wandelen

In 2020 rolde Toerisme Oost-Vlaanderen met het netwerk Moervaartvallei (in Wachtebeke, Moerbeke en Stekene) en het netwerk Grenspark Groot-Saeftinghe (in Stekene, Sint-Gillis-Waas en Moerbeke) 420 km aan nieuwe wandelpaden in het Waasland uit. Om de beleefbaarheid van die wandelwegen te verhogen, worden er op enkele plekken nu rustpunten geïnstalleerd. Daarop kunnen voorbijgangers uitblazen, picknicken, genieten van het uitzicht en/of informatie over de directe omgeving lezen.

 

 

In het Kloosterbos in Wachtebeke, in de Dijkstraat in Sint-Gillis-Waas, aan de Stekense Vaart in Stekene en aan het Vingerlingpad in Beveren komen vier rustbanken in W-vorm. De vorm is geïnspireerd op de W van het Waasland, het logo van de regio. Later dit jaar komt er ook nog een belevingsbrug aan de Pereboomsgatkreek in Moerbeke.

 

 

”Toerisme Oost-Vlaanderen spoort dankzij de banken aan om het Wase wandelnetwerk op een unieke manier te ervaren en te bewonderen”, zegt gedeputeerde-voorzitter Leentje Grillaert van Toerisme Oost-Vlaanderen. “Behalve de vier rustpunten, die het logo van het Waasland extra in de verf zetten, realiseren we later dit jaar nog een oversteek aan de Pereboomsgatkreek. Ook die zal het wandelnetwerk nog aantrekkelijker maken.”Het project, dat “Belevingsvol wandelen in het Waasland” werd gedoopt, kwam tot stand met LEADER-subsidies en werd mogelijk gemaakt door de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Vlaanderen en Provincie Oost-Vlaanderen.

De exacte locaties van de rustpunten:

 • Dijkstraat in Sint-Gillis-Waas.
 • Aan de fietsparking langs het fietspad tussen Walderdonk en Spoorwegstraat in Wachtebeke.
 • Aan de Stekense Vaart ter hoogte van de voetgangersbrug richting Aartdreef in Stekene –
  realisatie later deze zomer.
 • Vingerlingpad ter hoogte van Lange Nieuwstraat in Beveren – sinds 6 juli.
 • Pereboomsgatkreek ter hoogte van Beukendreef in Moerbeke – realisatie eind dit jaar.
 •  

   

   

  Ontvang gratis leuke Oost-Vlaanderen activiteiten

  Je kunt meer handige Oost-Vlaanderen tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Oost-Vlaanderen plattegrond bij.

   

  "*" geeft vereiste velden aan

   

   

  Comments are closed.