Pegasus Airlines plaatst order voor 36 nieuwe Airbus A321neo-vliegtuigen

Pegasus Airlines heeft een overeenkomst getekend voor de aankoop van 36 nieuwe A321neo-vliegtuigen, naast de bestaande vliegtuigbestellingen die zijn geplaatst in het kader van de Airbus-order van 2012.

Pegasus Airlines heeft een overeenkomst getekend met Airbus voor 36 nieuwe A321neo-vliegtuigen, in lijn met haar strategie om haar vloot te moderniseren, met de nadruk op het verminderen van emissies en het besparen van brandstof- en operationele kosten. Pegasus heeft eerder haar Airbus-bestelling uit 2012 gewijzigd om in totaal 114 nieuwe vliegtuigen op te nemen, met wijzigingen in 2017, 2021 en 2022. De levering van de 36 nieuw bestelde vliegtuigen, naast de bestaande bestellingen, staat gepland om tegen het einde van 2029 te zijn voltooid. Hierdoor is de oorspronkelijke bestelling van 100 A320/321neo-vliegtuigen, geplaatst door Pegasus bij Airbus in 2012, nu uitgebreid tot in totaal 150 vliegtuigen. Hiervan zijn er 108 A321neo’s.

In haar verklaring over de overeenkomst zei Güliz Öztürk, CEO van Pegasus Airlines: “We zijn onze reis begonnen met de overtuiging dat iedereen het recht heeft om te vliegen en vandaag de dag blijven we even toegewijd aan operationele efficiëntie, financiële prestaties en duurzaamheid voor onze sector en de wereld.

 

 

Met deze doelen in gedachten werken we voortdurend en vastberaden aan onze strategie van vlootvernieuwing, waarbij we ons richten op brandstof- en operationele kostenbesparingen en emissiereducties. Door onze recente overeenkomst met Airbus, waarbij we 36 nieuwe A321neo-vliegtuigen met 239 zitplaatsen toevoegen, die het meest efficiënte vliegtuigtype in hun klasse zijn, zullen we zowel onze vloot uitbreiden als moderniseren.”

“Met een gemiddelde leeftijd van 4,5 jaar hebben we de jongste vloot in Turkije”

Met vermelding dat Pegasus de jongste vloot in Turkije heeft en een van de jongste vloten onder low-cost luchtvaartmaatschappijen wereldwijd, met een gemiddelde leeftijd van 4,5 jaar, zei Güliz Öztürk: “Deze efficiëntie draagt ​​aanzienlijk bij aan het verminderen van brandstofverbruik en emissies. Daarnaast streven we actief naar nog meer initiatieven op weg naar klimaatneutraliteit. Naast onze vloottransformatie met vliegtuigen van de nieuwe generatie, werken we naar dit doel toe via onze inspanningen op het gebied van operationele efficiëntie, het verhogen van ons gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof en onze focus op alternatieve energiebronnen. In 2023 en daarna is ons belangrijkste doel om onze leidende positie in de sector te behouden en verder uit te bouwen met onze innovatieve, rationele, principiële en verantwoordelijke aanpak.”

A321neo’s hebben een hogere stoelcapaciteit, lager brandstofverbruik en verminderde koolstofemissies per stoel-kilometer

De A321neo, de nieuwste toevoeging aan de middellangeafstandsvloot van Airbus, is de grootste in de groep. Vanwege de configuratie met 239 stoelen biedt het aanzienlijke voordelen op het gebied van capaciteitsbenutting, terwijl het ook aanzienlijke voordelen biedt op het gebied van brandstofverbruik dankzij de technische specificaties van de nieuwe generatie LEAP-1A-motoren.

 

 

Airbus stelt dat het nieuwe generatie Neo-vliegtuig 15-20% efficiënter is wat betreft brandstofverbruik en koolstofemissies dan zijn voorgangers. De operationele prestaties van de A320/321neo-serie vliegtuigen bevestigen deze efficiëntie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.