Hierom schenken deze Spaanse all-inclusive hotels nog maar 6 drankjes per dag

De regering van de Spaanse eilandengroep de Balearen heeft een wet ingevoerd om overmatig drinken op Mallorca en Ibiza regen te gaan. Dit heeft gevolgen voor Nederlandse vakantiegangers die all-inclusive op vakantie gaan naar delen van Mallorca en Ibiza. Per persoon mogen er maximaal 6 alcoholische drankjes geschonken worden: maximaal 3 bij de lunch en maximaal 3 bij het avondeten. Voor de overige alcoholische drankjes moeten gasten betalen.

 

Wat houdt de nieuwe alcohol wet op Mallorca in?

De regering van de Balearen heeft in een wetswijziging doorgevoerd om overmatig drinken in bepaalde resorts op Mallorca en Ibiza in te perken

  • Per persoon mogen er maximaal 6 alcoholische drankjes geschonken worden: maximaal 3 bij de lunch en maximaal 3 bij het avondeten
  • Deze restrictie op alcohol geldt voor all-inclusive resorts in Magalluf, El Arenal, Playa de Palma op Mallorca en Sant Antoni op Ibiza

Het dranklimiet voor all-inclusive resorts werd in januari 2020 al ingevoerd als onderdeel van een grotere wet die overmatig alcoholgebruik moet minderen. Door de pandemie kreeg het tot nu toe weinig aandacht. Nu wijzen touroperators als TUI en Thomas Cook reizigers opnieuw op deze regel en zal er strenger worden gehandhaafd. Toeristen die de wet overtreden en dus meer alcoholische drankjes nemen riskeren een boete tussen de €1.000 tot wel €6.000.

 

 

Welke nieuwe alcoholregels zijn er nog meer?

Naast het maximum van 6 drankjes per dag zijn er nog een aantal nieuwe strenge regels die van toepassing zijn op de Balearen. Reclames voor alcoholische dranken zijn verboden, de verkoop van alcohol in winkels en slijterijen is verboden tussen 21:30 tot 08:00 en kroegentochten zijn niet langer toegestaan. Ook happy hours, en 2-drankjes-voor-de-prijs-van-1 zijn niet langer toegestaan.

Geniet op het strand van Ibiza van verse gerechten

Geniet op het strand van Ibiza van verse gerechten

 

 

De nieuwe wet van maximaal 6 alcoholische dranken per dag geldt niet voor heel Spanje, maar alleen voor een klein deel van de Balearen. De nieuwe wet is van toepassing op de volgende vakantiebestemmingen. Hieronder vind je een kaartje waar je meer in detail kunt zien welke gebieden getroffen zijn.

  • El Arenal (Mallorca)
  • Playa de Palma (Mallorca)
  • Magaluc (Mallorca)
  • Sant Antoni (Ibiza)

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

Allinclusivekoning.nl is hét platform voor het vinden van jouw volgende all-inclusive vakantie. Ze verzamelen resorts, aanbiedingen en geven handige tips bij het boeken van een vlucht en hotel. Hun doel is het vinden van een volledig verzorgde vakantie voor iedereen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.