Het zijn weer Kids-Zomerweken op kasteel Hernen

In de zomervakantie, van 12 juli t/m 27 augustus, zijn er weer de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen. Iedere dag dat het kasteel is opengesteld, is er iets extra’s te doen voor kinderen. Dit jaar staan de Kids-Zomerweken in het teken van: “Wat wil jij zijn op het kasteel?”. Kinderen kunnen het allemaal uitproberen op kasteel Hernen deze zomer!

Naast de rondgang met de lantaarn is er iedere dag dat het kasteel geopend is een extra activiteitenprogramma. Kinderen kunnen zo deze zomer van alles ontdekken wat ze willen zijn, als ze op het kasteel zouden wonen. Op de binnenplaats van het kasteel kunnen kinderen hun (groot)ouders uitdagen voor een duel boogschieten. In de grote ridderzaal staat de ridders-, prinsen- en prinsessencursus klaar voor wie graag van adel wil worden. Voor de stoere drakenvangers is de ruimte boven gereserveerd: daar is van alles te zien over draken, zoals een echte drakenzwaard, en leer je hoe je draken kunt vangen.

 

 

Leer alles over Draken

Wegens groot succes afgelopen jaar komt professor Leonardus dell Drach in de zomervakantie terug op kasteel Hernen met de cursus ‘Drakologie’. Op dinsdag 25 juli, dinsdag 8 en dinsdag 22 augustus kan iedereen die meer over draken wil weten, naar het kasteel komen voor een echte drakencursus! Er zijn leuke proefjes om te doen, kinderen leren een heus drakenschrift en er wordt gezocht naar de huisdraak van kasteel Hernen! Kinderen gaan op zoek naar sporen van de draak, zoals pootafdrukken, drakeneieren en heuse drakenmest. In de cursus leren de kinderen welke draken er allemaal zijn en wat ze eten. Aan het eind van de cursus ontvangen de kinderen een heus certificaat!

 

 

Spectaculaire beleving

Naast alle leuke activiteiten, is er op Hernen van alles te beleven en te ontdekken. Naast de rondgang met de pratende lantaarn, is de publiekspresentatie over de verdwenen toren te bezoeken. Spectaculair, omdat dit verhaal wordt verteld met de nodige licht – en geluidseffecten. Een ware beleving! Als klap op de vuurpijl is er op 26 en 27 augustus een heus ambachtenweekend om de zomer mee af te sluiten!

Meer informatie

Datum: Zomervakantie 12 juli t/m 27 augustus 2023. Tijd: 13.00 – 17.00 uur.. Locatie: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen. Entree: Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis. Drakologiecursus: Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en museumkaarthouders € 3,00. Reserveren: Noodzakelijk via www.glk.nl/hernen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.