Ga e-biken in het prachtige Noordelijke Zwarte Woud

Het Noordelijke Zwarte Woud is een van de mooiste regio’s van Duitsland. De streek biedt fietsliefhebbers een onvergetelijke ervaring met haar prachtige landschappen. Een e-bike maakt het nog eens extra gemakkelijk om onderweg volop te genieten.

Het uitgebreide netwerk van fietspaden in het Noordelijke Zwarte Woud ligt er uitstekend bij. Een aanrader is de 3-daagse fietsrondreis Bad Liebenzell – Nagold – Bad Wildbad door de natuur, langs schilderachtige stadjes en over zachtglooiende heuvels. Onderweg kom je langs herdersstad Wildberg, Nagold met zijn kasteelruïne en het dorpje Altensteig met zijn betoverende vakwerkdecor.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

Op de tweede dag fiets je langs het natuurlijke hoogtepunt van de Erzgrube, een stuwmeer op de Nagold. Andere highlights zijn de bron van de Enz, natuurreservaat Kaltenbronn met uitkijktoren en de Sommerberg met boomkroonpad. Op dag drie fiets je via Schömberg en het Eulenbachtal weer naar beneden het Nagoldtal in en door naar Bad Liebenzell. Het idyllische kuurpark en de thermale baden ronden de 3-daagse e-biketrip perfect af.

Geef je de voorkeur aan een dagtocht dan zijn de twee rivierfietspaden Nagoldtal-Radweg en Enztal-Radweg ideaal. Je kunt ze ook samenvoegen tot een mooie rondrit. Op de Nederlandstalige website www.mein-schwarzwald.de vind je altijd een fietstocht die bij je past. De site is erg gebruiksvriendelijk met een reisplanner en filters waarmee je goede keuzes kunt maken.

Vind altijd een e-biketocht die bij je past

Met een e-bike heb je een grotere actieradius terwijl je comfortabel en fit rondfietst over de heuvels. Klik hier voor 20 verschillende e-bike fietstochten waarbij je in een oogopslag de afstand, tijdsduur en aantal hoogtemeters ziet. Klik hier voor langere fietsroutes, van 32 tot 287 km, dwars door het Zwarte Woud. Praktisch: in zowat elk dorp vind je wel een e-bike verhuur en oplaadpunten.

 

 

Hou je van rust, ruimte en natuur dan is het Noordelijk Zwarte Woud is een van de mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland. Met de auto ben je er zo. Je kunt er ook fantastisch kamperen op een van de bosrijke campings of langs de mooie rivieren Nagold en Enz. Veel campings hebben meerdere sterren en bieden mooie zwembaden, animatie en barbecueavonden in de vrije natuur.

Kijk voor meer informatie op de Nederlandstalige website. Hier vind je veel tips over het gebied, wandeltochten, fietstochten, campings en thermen.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

SUBTITEL

4eALINEA

 

 

 

 

 

Comments are closed.