Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt gerechten voor Roompot

Sterrenchef Jermain de Rozario van het restaurant De Rozario in Helmond heeft twee gerechten voor Roompot ontwikkeld. Vanaf deze week vinden gasten een beef rendang en een vegan rendang op de kaart van de Roompot resorts. Daarnaast serveert Roompot een kroket van zijn rendang. Ook die bestaat zowel in een vlees- als vegan versie. ​

Sterren- en televisiechef Jermain De Rozario heeft een passie voor de moderne Aziatische keuken. In zijn restaurant De Rozario is de beef rendang een signatuur gerecht.

Op vraag van Roompot paste Jermain het recept van zijn culinaire visitekaart aan. De kruidige Indische runderstoverij wordt bij Roompot met cassave, ingelegde groenten, en rijst geserveerd.

Jermain de Rozario omschrijft zijn rendang als volgt: “Als ik met alle specerijen en kruiden van de Rendang aan de slag ga, dan waan ik mij als jong mannetje naast mijn moeder in de keuken. Die emotie proberen we iedere keer weer in de rendang te brengen. De rendang is mooi in balans: niet te nat of te droog. De gebruikte kruiden zorgen voor een lichte punch.”

 

 

Ook vegan versie en kroket

Jermain heeft ook een vegan versie van de stoverij uitgewerkt. Spitskool is hierin het hoofdingrediënt. Zowel van de beef als van de vegan rendang is tevens een kroket gemaakt. Ook die staat vanaf deze week op de kaart bij Roompot.

Jermain De Rozario
Jermain De Rozario is een voormalig straatschoffie, die in korte tijd uitgroeide tot een van de nieuwe gezichten van de Nederlandse gastronomie. Pas op late leeftijd (28) en na vele omzwervingen met baantjes als rookworsten sorteren, deur aan deur verkoop en vuilnisman, ontdekt Jermain zijn voorliefde voor de horeca. Jermain begon zijn horeca avontuur in de bediening, maar kwam al snel achter zijn voorliefde voor de keuken. Na zijn eerste stappen achter de kookvuren bij een eetcafé maakt hij een sprong naar een 2 Michelin sterren restaurant in Nuenen waar hij voor zichzelf de bevestiging vindt dat dit de wereld is waar hij in thuis hoort!

In 2016 opent Jermain zijn eigen restaurant: De Rozario. Dit geeft Jermain de kans om zijn verhaal te vertellen en te koken naar zijn principes en Aziatische roots. Opgegroeid met de Indonesische keuken lift hij de rendang van zijn moeder naar een hoger niveau. De rendang wordt het signatuur gerecht van zijn restaurant.

 

 

Eind 2018 krijgen hij en zijn team een Michelin ster. De eerste ooit in de geschiedenis van Helmond. In 2020 verhuisde De Rozario naar een prachtig monumentaal pand op de Markt van Helmond waar de visie van De Rozario duidelijk wordt. De weg naar het eerste spiritueel-Aziatische restaurant is ingezet.

 

 

 

 

 

Comments are closed.