Vrolijk Pasen op Verwolde

Vanaf zaterdag 1 april is huis Verwolde weer geopend en is het ook meteen raak, want er staan in de gehele maand weer mooie activiteiten klaar voor elke bezoeker. Tijdens de paasdagen op 8, 9 en 10 april is er een leuke speurtocht voor kinderen uitgezet. Verderop in de maand zijn er bijzondere rondleidingen gepland.

Paasspeurtocht

De paasspeurtocht leidt door de mooie parktuin waar kinderen op zoek gaan naar eieren en de oplossing van een raadsel. Geschikt voor de allerkleinsten en voor iedereen die van speuren houdt. Na inleveren van de oplossing kan elk kind rekenen op een verrassing. Combineren met een bezoek aan het huis kan. Reserveer online voor een rondleiding met gids of boek voor een bezoek op eigen gelegenheid na 14:00 uur.
Datum: 8, 9, 10 april (paasweekend)
Tijd: tussen 11.00 – 16.00 uur
Prijs: € 2,50 per kind, te koop in de museumwinkel in het onderhuis.

‘Schatten van Verwolde’

Met de rondleiding ‘Schatten van Verwolde’ belichten we thematisch onderwerpen zoals het porselein, de schilderijen en het meubilair en functionele en decoratieve handwerktechnieken. Het thema voor 16 april is schilderijen. Kijk voor de overige thema’s op de website. Datum: 16 april (thema schilderijen). Tijd: 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur). Entree: volwassenen € 15,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 7,50 donateurs GLK en museumkaarthouders € 5,00. Online reserveren noodzakelijk via de site

 

 

‘Grand Tour’

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in huis Verwolde en nog steeds is het huis in geheel authentieke staat te bekijken. Een gids leidt bezoekers rond door dit sfeervol ingerichte, adellijke huis en vertelt de geschiedenis van de familie. Deze ‘Grand Tour’ leidt ook langs vertrekken die normaliter gesloten blijven voor publiek. Zo mag men een kijkje nemen in de sanatoriumkamer en de Van Nieukerkenkamer, de architect die de opdracht kreeg een toren aan te bouwen.
Datum: 2 en 20 april. Tijd: 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur). Entree: volwassenen € 15,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 7,50 donateurs GLK en museumkaarthouders € 5,00 Online reserveren noodzakelijk via de site.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.