Dit is de beste dag om je vakantie te boeken

Januari was de piekperiode voor het boeken van reizen. Daarom biedt Skyscanner, wereldwijde leider op het gebied van reizen, advies aan reizigers om het meeste uit hun reis te halen. Het vinden van de beste prijs bij het boeken van een vakantie is belangrijker dan ooit. Vooral nu de kosten van levensonderhoud stijgen, maar reizen een prioriteit blijft voor Nederlanders.

Skyscanner vergelijkt twee belangrijke – en vaak gedeelde – reishacks: wanneer te boeken en wanneer te reizen, en laat zien hoe Nederlandse reizigers door op het juiste moment te boeken en te reizen gemiddeld €102,- kunnen besparen. Bovendien kunnen Nederlandse reizigers €76,- per persoon besparen door te reizen op de goedkoopste dag.

Skyscanner onthult dat de beste tijd om vluchten vanuit Nederland te boeken gemiddeld 24 weken voor vertrek is. En de goedkoopste dag van de week om te reizen is een zaterdag. De wereldwijde reissite heeft de data van miljoenen boekingen geanalyseerd ten opzichte van de meest populaire bestemmingen over de afgelopen 12 maanden. En de resultaten laten nog meer inzichten zien. De resultaten van de reishacks zijn namelijk afhankelijk van de bestemming. Maar reizigers zullen ook verschillen zien in de resultaten voor dezelfde bestemming maar in een andere maand.

  • Vanaf Amsterdam is de goedkoopste dag om naar Lissabon te reizen in augustus een woensdag. Terwijl vanaf Rotterdam zondag de goedkoopste dag is
  • De beste tijd om een vlucht te boeken van Amsterdam naar New York in December is 27 weken van tevoren. Terwijl de vlucht vanaf Amsterdam naar Cancun het beste 47 weken van tevoren geboekt kan worden
  • De goedkoopste dag van de week om te reizen naar Barcelona vanaf Eindhoven in april is op dinsdag. Maar naar Ibiza is maandag de goedkoopste dag

Algoritmes voor vluchtprijzen zijn altijd een bron van fascinatie geweest. Nieuwe data laat zien dat sinds de pandemie de algoritmes complexer zijn dan ooit tevoren. Reizigers kunnen Skyscanner’s 2023 Besparingsgenerator bezoeken om besparingen zelf te berekenen.

Ronald Scheepens, Skyscanner Reisexpert deelt tips

“De meeste mensen zijn zich niet bewust van een aantal eenvoudige tips en reishacks die hen enorme besparingen kunnen opleveren. Deze inzichten hoeven niet afkomstig te zijn van geruchten uit de industrie: bij Skyscanner hebben we toegang tot enorm veel data die we beschikbaar kunnen stellen voor reizigers. We testen het delen van deze inzichten via onze besparingsgenerator. Nederlandse reizigers kunnen hiermee berekenen wat ze kunnen besparen op hun reis. De inzichten zijn gebaseerd op onze top 15 meest populaire routes voor elke maand van het jaar”.

 

 

“We weten hoe belangrijk het is om te beschikken over de juiste informatie bij het zoeken naar de juiste prijs voor je vlucht. Daarom zijn Skyscanner’s tools ontworpen zodat reizigers met een gerust hart kunnen boeken. Aanmelden voor Skyscanners prijsalerts is een goede manier om op de hoogte te blijven van prijswijzigingen voor je favoriete bestemming, zodat je als eerste op de hoogte bent van prijsdalingen.”

Vraag en aanbod bepalen grotendeels de vluchtprijzen. Daarom geeft Skyscanner’s team van experts advies op basis van historische boekingstrends:

De gemiddelde prijs voor de route: zo weet je bij het kiezen van een vlucht of je een goede deal krijgt.
De goedkoopste dag om te vliegen en de duurste dag om te vliegen op de geselecteerde route, gebaseerd op populaire dagen – op maandniveau.

 

 

De beste tijd om te boeken op basis van gemiddelde prijzen, optimale boekingstijd kan worden voorspeld.
Uit Skyscanner’s recente Travel trends onderzoek blijkt dat consumenten nog steeeds evenveel of meer gaan reizen in 2023. 82 procent plant in 2023 evenveel of meer vakanties als in 2022, omdat ze reizen verkiezen boven andere grote uitgaven. Dit leidt tot meer aandacht voor de prijs, met name die van vluchten. De beste manier om een goede prijs te garanderen is door je opties te vergelijken op het gebied van data en bestemmingen bij verschillende aanbieders. Gebruik Skyscanner’s handige tools met: kalenderweergave, Overal zoekfunctie, vliegvelden in de buurt en mix en match vliegmaatschappijen. Ook kun je prijsalerts instellen via de site.

 

 

 

 

 

Comments are closed.