Qatar Airways wordt de officiële luchtvaartmaatschappij en wereldwijde partner van Formule 1

Qatar Airways is nu de wereldwijde partner en officiële luchtvaartmaatschappij van Formule 1® (F1®), de top van de autosport en de technologisch meest geavanceerde races ter wereld. Qatar Airways en F1® zullen partners zijn tot en met het seizoen 2027.

Qatar Airways
De toonaangevende internationale luchtvaartmaatschappij kondigde de uitbreiding van haar portefeuille van sportpartnerschappen aan tijdens een boeiend evenement met speciale optredens en verbluffend entertainment in Doha. Naast het wereldwijde partnerschap is Qatar Airways dit jaar titelsponsor van drie Grands Prix™: De Qatar Airways Grand Prix van Emilia Romagna (19-21 mei), de Qatar Airways Grand Prix van Hongarije (21-23 juli) en de Qatar Airways Grand Prix van Qatar (6-8 oktober).

Dit seizoen heeft de Formule 1® haar meest globale racekalender tot nu toe met 23 races verdeeld over 21 landen en vijf continenten. Dit weerspiegelt de snel groeiende aanwezigheid van de autosport wereldwijd en de uitgebreide internationale connectiviteit van de Qatar Airways oneworld Alliantie, die meer dan 150 landen aandoet.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, verklaart: “De beste partnerschappen hebben succes omwille van gemeenschappelijke waarden. Zowel Qatar Airways als Formule 1® zijn wereldmerken die een passie delen voor innovatie, precisie en luxe. Als merk geloven we in de kracht van sport om mensen bij elkaar te brengen, en daarom zijn we selectief te werk gegaan bij het uitkiezen van de spannendste sportevenementen en bij het bepalen van welke nieuwe en prominenten activiteiten we sponsoren.”

“Met 23 etappes in het wereldkampioenschap van 2023 is F1® een wereldwijde sport, waarvoor een internationale luchtvaartmaatschappij nodig is die een uitgebreide wereldwijde connectiviteit biedt. Vandaar dat Qatar Airways de perfecte partner vormt voor één van de meest aantrekkelijke sportreeksen ter wereld.”

Stefano Domenicali, President & CEO van Formule 1®, zegt: “Als het summum van de autosport is het logisch dat Formule 1® samenwerkt met de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld, Qatar Airways. We zijn twee merken die zich inzetten om onze fans en klanten de beste ervaringen te bieden, en ons gecombineerde wereldwijde bereik zorgt voor een perfecte match. We zijn verheugd Qatar Airways te verwelkomen als onze Global Airline Partner.”

De heer Abdulrahman bin Abdullatif Al-Mannai, voorzitter van de QMMF, voegt daaraan toe: “We zijn verheugd dat Qatar Airways toetreedt als Global Partner en Officiële Luchtvaartmaatschappij van de Formule 1®, alsook de titelsponsor voor zowel de Formule 1® Qatar Grand Prix als de Qatar MotoGP. Wij geloven sterk dat dit partnerschap Qatar in de top van de autosport zal plaatsen door het organiseren van dergelijke prestigieuze evenementen, naast het positioneren van het land als een wereldwijde hub voor sport en toerisme. Dit zal bijdragen aan de groei en ontwikkeling van onze maatschappij en de weg vrijmaken voor zakelijke en investeringsmogelijkheden.”

 

 

Om het F1® partnerschap te vieren en alle motorsport evenementen die dit jaar in Qatar plaatsvinden onder de aandacht te brengen, organiseerde Qatar Airways een speciale avond voor het publiek op Doha’s iconische Lusail Boulevard. Z.E. Minister van Sport en Jeugd, de heer Salah bin Ghanim Al Ali huldigde het officiële partnerschap in samen met QMMF’s President, de heer Abdulrahman Al-Mannai, Formule 1® President en CEO, Stefano Domenicali, en MotoGP CEO Carmelo Ezpeleta.

Tijdens het evenement was er een speciaal optreden van de Qatarese rallykampioen Nasser Al-Attiyah, voormalig Red Bull Formule 1®-coureur David Coulthard, KTM MotoGP-rijder Dani Pedrosa, stuntrijder Mike Jensen en een Red Bull driftauto bestuurd door Abdo Feghali. Een FIA World Endurance Championship Hyper-auto stond ook tentoongesteld en toeschouwers werden getrakteerd op een spetterend optreden van de R&B-artiest Akon.

Voor de tweede keer in de geschiedenis krijgen motorsportfanaten de kans om hun favoriete teams en coureurs tot het uiterste te zien gaan op het Lusail International Circuit wanneer de F1® terugkomt naar Qatar op 6-8 oktober 2023. Naast de Formule 1® Qatar Airways Qatar Grand Prix 2023 zal het Lusail International Circuit gastheer zijn voor de Qatar Moto GP op 17-19 november. Andere motorsport evenementen in Qatar zijn de Geneva International Motor Show Qatar in oktober 2023 en het Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) World Endurance Championship in 2024.

Om dit partnerschap te vieren, biedt Discover Qatar als allereerste tickets aan voor de Formule 1® Qatar Airways Qatar Grand Prix 2023. De Destination Management Company van Qatar Airways lanceert exclusief een uitgebreide reeks van hotel en ticket-inclusieve pakketten voor de wereldwijde retail partners, waaronder Grandstand en prestigieuze Paddock Club tickets. Alle pakketten zijn inclusief een gratis toegangskaart voor de Geneva International Motor Show Qatar die plaatsvindt in Doha van 5-14 oktober, met dank aan Qatar Tourism.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

Qatar Airways Holidays tilt het partnerschap naar een hoger niveau met een beperkt aantal all-inclusive reispakketten, waardoor fans van over de hele wereld het evenement kunnen bijwonen en kunnen deelnemen aan exclusieve ervaringen zoals pitstraatwandelingen, rondleidingen over het circuit en toegang tot speciale evenementen met top F1® coureurs. De Ultimate F1® Experience pakketten omvatten retourvluchten met Qatar Airways, premium hotelopties, racetickets en andere spannende ervaringen en voordelen. De pakketten kunnen gereserveerd worden via qatarairways.com/f1.

Zowel Qatar Airways als F1® willen samenwerken om de milieu-impact van hun respectievelijke sectoren te verminderen door middel van verantwoordelijke praktijken. Als onderdeel van het partnerschap willen beide entiteiten samenwerken aan duurzame initiatieven om de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen en te streven naar een groenere toekomst.

 

 

Qatar Airways is als merk toegewijd aan het ondersteunen van wereldwijde sport, en helpt fans om naar hun favoriete evenementen te reizen, waar ze zich ook bevinden. De luchtvaartmaatschappij is een toonaangevende wereldwijde voetbalsupporter, met partnerschappen waaronder FIFA World Cup Qatar 2022™, Paris Saint-Germain, FC Bayern, Concacaf en CONMEBOL. Daarnaast is Qatar Airways de officiële luchtvaartmaatschappij van de Ironman en Ironman 70.3 Triathlon Series, Official Airline Partner van het United Rugby Championship (URC), Global Kitesports Association en meerdere andere disciplines waaronder paardensport, padel, squash en tennis.

 

 

 

 

 

Comments are closed.