Mijn ESTA verloopt bijna, kan ik deze verlengen?

Wanneer je inwoner bent van een land dat deel uitmaakt van het Visa Waiver Programma, heb je misschien een ESTA voor vakantie in het buitenland nodig. Kom je hiervoor in aanmerking, dan stelt ESTA reizigers in staat om de Verenigde Staten voor maximaal 90 dagen te bezoeken.

Statue of Liberty

Je hoeft hiervoor geen visum aan te vragen. Je ESTA voor vakantie in het buitenland heeft echter een beperkte geldigheidsduur. Vandaar dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je ESTA nog steeds geldig is voordat je aan de reis begint. Mocht je ESTA bijna verlopen, dan vraag je je misschien wel af of je deze kunt verlengen. Hierbij houd je natuurlijk wel de ESTA voorwaarden in gedachten.

Verleng je ESTA online

Het goede nieuws is dat je je ESTA inderdaad kunt verlengen wanneer deze bijna is verlopen. De procedure voor het verlengen van je ESTA is vergelijkbaar met de oorspronkelijke aanvraagprocedure: je moet een nieuwe aanvraag indienen en de bijbehorende aanvraagkosten betalen. Je kunt dit online doen via de U.S. Customs and Border Protection website. Denk eraan dat je dit op tijd doet, er gaat namelijk tijd overheen om jouw aanvraag te beoordelen en dit naar jou terug te koppelen.

Zorg voor de juiste gegevens

Bij het invullen van de aanvraag moet je dezelfde informatie en documentatie verstrekken die je hebt verstrekt bij de aanvraag van ESTA. Denk hierbij aan het invullen van je persoonlijke gegevens en paspoortgegevens, maar vergeet niet om aan te geven welke reisplannen je hebt. Het is belangrijk dat je eerlijk en nauwkeurig bent bij het invullen van de aanvraag, aangezien onjuiste of misleidende informatie ertoe kan leiden dat je ESTA wordt geweigerd. Dit gebeurt zelden en zeker niet wanneer je je ESTA aanvraagt voor een vakantie of een normale reis. Het is belangrijk op te merken dat verlenging van je ESTA geen garantie is voor goedkeuring.

 

 

Je ESTA kan om verschillende redenen worden geweigerd, waaronder veiligheidsproblemen, eerdere strafrechtelijke veroordelingen of gezondheidsproblemen. Als jouw ESTA wordt geweigerd, moet je een visum aanvragen via de Amerikaanse ambassade of het consulaat in je eigen land. Wanneer je van plan bent om naar de Verenigde Staten te reizen en je ESTA is bijna verlopen, is het raadzaam om het zo snel mogelijk te verlengen om vertragingen of problemen met je reisplannen te voorkomen. Houd er rekening mee dat het tot 72 uur kan duren voordat je aanvraag is verwerkt, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd ingepland hebt voordat je op reis gaat.

 

De leukste hotspots in USA in een gratis reisgids

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Zonder zorgen op reis

Tot slot: wanneer je ESTA bijna is verlopen, kun je deze verlengen door een nieuwe aanvraag in te vullen en de aanvraagkosten online te betalen via de U.S. Customs and Border Protection website. Het is echter belangrijk op te merken dat verlenging van jouw ESTA geen garantie is voor goedkeuring, en dat je dus mogelijk nog steeds een visum moet aanvragen als jouw ESTA wordt geweigerd. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om de verlenging van jouw ESTA af te ronden voordat je op reis gaat. Op deze manier verlopen de voorbereidingen en het bezoek aan de Verenigde Staten soepel en succesvol.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.