Inschrijving 3e editie Ronde van de Stelling van Amsterdam geopend

Op zondag 11 juni 2023 staat de 3e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam op de fietsagenda. Vanaf de 2 startlocaties in Uitgeest en Uithoorn maken de deelnemers een toertocht van 65, 120 of 170 km langs de oude verdedigingslinie van Amsterdam. Inschrijven voor deze zomerse tocht langs culturele hoogtepunten is vanaf nu mogelijk.

In vergelijking met de eerste twee edities vindt de 3e editie ruim twee maanden eerder in het jaar plaats. Deze wijziging betekent dat de Ronde van de Stelling van Amsterdam buiten de schoolvakanties valt en dat de toertocht als voorbereiding op de Ronde van de Westfriese Omringdijk gereden kan worden.

Langs unieke culturele hoogtepunten

De routes brengen de deelnemers gedeeltelijk langs de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinie is 135 kilometer lang en bestaat uit 46 forten en veel batterijen, dijken en sluizen. Sinds 1996 is door de UNESCO het belang van deze historische Nederlandse verdedigingslinie erkend en staat de Stelling op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Volop verzorging onderweg

Naast de volledig uitgepijlde routes, wordt er ook gezorgd voor goede ravitaillering onderweg en bij de finish. De verzorgingsposten zijn in stijl uitgekozen. Onder meer Fort aan den Ham, Fort Spijkerboor en Fort bij Nigtevecht geven de zomerse toertocht een historisch tintje. Hier krijgen de deelnemers iets lekkers zodat zij met vernieuwde energie hun weg kunnen vervolgen.

Fietsen voor de vogels

De Ronde van de Stelling van Amsterdam brengt de deelnemers door het weidse en groene landschap van Noord-Holland. Omdat de organisatie ook graag iets terugdoet voor de mooie natuur waar doorheen gefietst wordt, is natuurorganisatie Landschap Noord-Holland ook dit jaar het goede doel van het fietsevenement.

 

 

Het project dat dit jaar de aandacht krijgt, is de natuuroase rondom Fort aan de Sint Aagtendijk teruggeven aan de vogels. Deze plasdras is door de hoeveelheid aan overjarig riet en de mooie plasdrasoevers het hele jaar door zeer aantrekkelijk voor vogels. Er groeit nu echter zoveel riet in het gebied dat vogels zoals de kluut, rietgors en kleine karekiet er niet meer naar voedsel kunnen zoeken. Boswachter Jeroen Engelhart zal de vrijwillige donaties die deelnemers aan de Ronde van de Stelling van Amsterdam bij hun inschrijving doen gebruiken om het gebied weer veilig en voedselrijk te maken voor vogels.

 

 

Inschrijven

Fiets jij op zondag 11 juni een toertocht van 65, 120 of 170 km langs een ring van forten? Schrijf je dan nu in via de site. Wil je goed voorbereid aan de start staan van de Ronde van de Stelling van Amsterdam of ben je op zoek naar leuke fietsuitdagingen in het voorjaar? Ontdek dan ook de andere fietsevenementen van Le Champion, zoals de Omloop van Zandvoort op 26 maart en de Ronde van Noord-Holland op 22 april.

 

 

 

 

 

Comments are closed.