Zo leer je meer over wijnen kennen en vier je tegelijkertijd vakantie

Tegenwoordig bevorderen steeds meer bestemmingen specifiek wijntoerisme. Als jij een wijnliefhebber bent en meer wilt leren over wijn, dan is wijntoerisme de aangewezen activiteit. Door een of meerdere wijngebieden te bezoeken kun je de wereld van de wijn beter leren kennen en unieke ervaringen opdoen. Lees verder waarom je aan wijntoerisme zou moeten doen.

Uitzicht vanaf het klooster in wijnstreek Franciacorta

Uitzicht vanaf een klooster in de wijnstreek Franciacorta

Leer over het wijnmaakproces

Wijntoerisme stelt je in staat jouw kennis van wijn te verrijken. Je bezoekt namelijk vele wijnstreken in Frankrijk en leert meer over de productieprocessen. Voor elke wijnliefhebber is het een feest om te leren hoe wijnflessen worden gemaakt, gevuld en hoe ze worden bewaard in de vaten en kelders. Interessante gesprekken met de wijnmakers en uitleg krijgen over de wereld van wijn dat maakt het een unieke ervaring. Na zo’n wijnvakantie is je kennis over wijn nog groter en weet je alle ins en outs over de productie van wijn.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Door wijntoerisme leer je echt de geschiedenis van een wijngebied. Het is een bezoek dat je in staat stelt een vriendschappelijke en duurzame relatie op te bouwen met lokale wijnboeren. Dit maakt het gemakkelijker om te leren over wijnbouw en het verrijkt jouw ervaring nog verder. Onze tip: boek een gids en ontdek nog meer bij de lokale wijnboeren over hun wijngaarden. Een gids kan altijd specifiek ingaan op de onderwerpen die jou interesseren, zoals biologische wijnbouw.

Geniet van de lokale specialiteiten

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een van de grootste voordelen van een bezoek aan een wijngaard is dat je op zijn best van de streek kunt genieten. Dit geldt met name voor de gastronomie en het omringende landschap. Want wijnproeverijen gaan bijna altijd gepaard met gastronomisch eten. Geniet van heerlijke maaltijden aan grote gedekte tafels in een vriendelijke setting.

Vanzelfsprekend leer je welke gerechten het beste bij jouw wijn passen. Sommige programma’s bieden een nog uitgebreider programma. Daarbij krijg je een lekker lunchpakket mee voor je wandeltocht door de wijngaarden. Dat is toch een heerlijk vooruitzicht? Elk wijngebied ligt in of verscholen in een prachtig landschap. Stel je voor dat jouw hotel aan de wijngaard ligt. Comfortabel vanuit jouw hotelkamer staar je naar de druivenplanten en kom je volledig tot rust. Houd je ook van de charme van het wijnland? Dan is wijntoerisme dus ook iets voor jou.

Welzijn en rust

Ontspannen bezig zijn. Dit is een ander voordeel van wijntoerisme. Sommige wijngebieden hebben ontspannende activiteiten in hun pakketten opgenomen. Deze omvatten meditatie, spa behandelingen en vinotherapie. Dit betekent dat de wijnstok en de druiven ook worden benut voor spa-behandelingen. Dit biedt niet alleen zorg aan toeristen, maar het leert je ook over geneeskundige praktijken. Door te kiezen voor een klein landgoed geniet je optimaal van de rust, omdat je met een kleine groep bent. Geniet van het wijntoerisme met uw vrienden en familie. Je zult een geweldige tijd hebben.

Enkele aanbevelingen voor succesvol wijntoerisme

Een geslaagde wijntour is niet altijd gemakkelijk, vooral niet als het je eerste keer is. Kies lichte kleding om je tegen de zon te beschermen. Dit is erg handig als je door de wijngaarden loopt. Het is ook raadzaam warme kleren mee te nemen. De temperatuur in de kelders is behoorlijk laag. Keding in laagjes zijn daarom het handigste.

 

 

De beste manier om de wereld van de wijn te ontdekken is onder begeleiding van een gids. Een gids heeft de nodige vaardigheden en ervaring om jullie een unieke ervaring te bieden. Aarzel dus niet om voor zijn diensten te kiezen. Boek de gids ter plaatse of geef bij je reisbureau of de VVV aan dat je graag een gids wilt reserveren voor jouw bezoek aan een wijndomein of champagnehuis.

 

 

 

 

 

Comments are closed.