Dit is de ultieme roadtrip in Portugal van Noord naar Zuid

The Nacional 2 (N2) is de langste autoweg in Portugal. Een inspirerende route van zo’n 739 kilometer brengt je van Noord naar Zuid. De weg begint bij de noordelijke stad Chaves, aan de rivier Tâmega. Eindigen doe je in de stad Faro, in de Algarve. De N2 is met andere woorden dé roadtrip bij uitstek als je de charme van het vasteland van Portugal wilt leren kennen. In 10 dagen tijd ontdek je 11 steden en doorkruis je meer dan 20 dorpjes. Wij zetten de must-sees langs de route op een rij.

Het warme Noorden

Als eerste zal je Porto e Norte ontdekken en daar weet startpunt Chaves je meteen te verrassen. Chaves loopt over van geschiedenis. Dat merk je meteen aan de Romeinse brug die boven de rivier Tâmega hangt. De brug brengt je richting de middeleeuwse wijk, beschermd erfgoed met smalle huisjes en balkons die de straten versieren. Vergeet niet om de Pastel de Chaves te proeven, een Portugese lekkernij van bladerdeeg gevuld met een uniek mengsel van kalfsgehakt, brood en uien. Verder in Porto e Norte rijd je langs Vila Real, waar je je picknickdeken kan openslaan in de tuinen van Casa de Mateus. Voor een romantisch panoramisch uitzicht is het beklimmen naar São Pedro in São João de Lobrigos een échte aanrader. Voor je Centro de Portugal binnenrijdt, verleidt Porto e Norte je nog met de heerlijke wijnen en uitzichten van de Douro vallei en het prachtige Nossa Senhora dos Remédios in Lamego. 

Overnachtingstips

 • Hotel Forte de São Francisco, Chaves
 • Hotel Douro Scala, Vila Real
 • Quinta do Paço Hotel, Vila Real

Het charmante Centro de Portugal

Hier moet je zeker tijd maken voor de stadjes Viseu, Abrantes en Cela. Viseu werd al meermaals uitgeroepen tot beste Portugese stad om in te leven. En dat voel je ook. Daarnaast is de regio van Viseu gekend om haar Dão-wijn, die je trouwens kan proeven bij het indrukwekkende wijnhuis Caminhos Cruzados. Op 30 kilometer van Viseu ligt het plekje Cela waar je al schommelend geniet van het uitzicht over de ongelooflijk blauwe lagune. De Pedreira-schommel zorgt net als vele andere panoramische schommels voor een sprookjesachtige ervaring. Voor een culinair hoogstandje is A Velha de perfecte plek om te genieten van overheerlijke Portugese specialiteiten. Na het touren langs vele leisteen-dorpjes, is het bezoeken op een helling gelegen Abrantes zeker de moeite waard. De straatjes met witte huisjes werden ooit bekroond tot meest elegante van het land.

Overnachtingstips
 • Montebelo Principe Perfeito Viseu Garden Hotel, Viseu
 •    

 • Montebelo Viseu Congress Hotel, Viseu
 • Hotel Convento da Sertã, Sertã

 

Dit zijn de bijzondere plekken in Krakau

Je kunt deze Krakau tips, die niet hier op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond bij.

 

Het rustieke Alentejo

Om in Alentejo de N2 eventjes te verlaten zouden we zeker adviseren om te navigeren naar nabije historische steden zoals Évora en Beja. Het historische centrum van Évora met witte en mosterd gele accenten pronkt al sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op het dak van de Sé kathedraal heb je een panoramisch uitzicht over de groene heuvels en slaperige dorpjes van Alentejo. Parallel met het centrale plein van Évora loopt een charmant straatje met heerlijke horeca zaakjes zoals Tua Madre en Tasca Tosca. Verder op de N2 richting Beja beklim je de toren van het Menagem kasteel waar een geweldig uitzicht over de stad jou te wachten staat.

Overnachtingstips

 • Nau Lago Montargil & Villas, Ponte de Sôr
 • Hotel Monte das Herdades, Viana do Alentejo
 • Aljana Guesthouse, Beja   

 

 

De aanstekelijke Algarve

Als laatste rijd je de Algarve binnen, gekenmerkt door fijn zand, verborgen baaien, rustieke dorpjes en grillige kliffen, maar ook door kurk.  54% van alle kurk wordt namelijk in Portugal geproduceerd. Stop daarom even bij de kurkfabriek Nova Cortiça bij kurkstad São Brás de Alportel. Net voor eindhalte Faro ligt Estói, voornamelijk bekend van het impressionante oude paleis. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Afscheid nemen van de heerlijke route op de N2 doe je in Faro, waar je kan struinen door het historische centrum en dobberen in een kajak in natuurpark Ria Formosa.  

Overnachtingstips

 • Pousada Palácio de Estói, Estói
 • Hotel Faro & Beach Club, Faro 
 • AP Eva Senses, Faro 

 

 

 

 

 

Comments are closed.