Muzikale klanken in waterrijk kasteelpark

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling. In de maand september is het genieten van drie verschillende landgoedconcerten in het park naast kasteel Cannenburch.

Midden in het kasteelpark, aan het water en met het kasteel op de achtergrond een uur lang genieten. Niet alleen zorgt organisator Joalien van den Houten ervoor dat de muziek passend is bij het kasteelterrein ook zullen de musici de muziekstukken toelichten en het verband met de locatie uit de doeken doen.

Nazomeren in het gras

Het eerste landgoedconcert wordt verzorgd door Maria den Hertog (alt), Joalien van den Houten (sopraan) en Anna Karpenko (klavecimbel) op 10 september. Zij zullen liederen ten gehore brengen van o.a. Bach, Monteverdi, Händel en Vivaldi. Laat u meevoeren op deze prachtige muziek speciaal uitgezocht bij de omgeving.

Op 17 september heten wij het Margaretha Consort van harte welkom op deze historische plek. De klanken van de cello’s zullen over het water echoën. Vivaldi, Bach en Barrière staan op het programma. Vrolijke muziek dat vanaf de vlonder op de roeivijver door het park klinkt. Op de achtergrond ziet u kasteel Cannenburch en waant u zich in een andere tijd.

Op 24 september sluit blokfluitensemble FEW deze korte nazomerserie af met swingende en spetterende muziek in een arrangement van Paul Leenhouts. Ook het muziekstuk ‘De Zwaan’ van Saint-Saëns komt voorbij drijven. Daarnaast staan barokke stukken van Händel en Bach op het programma.

Klapstoelen staan voor u klaar en natuurlijk kunt u ook zelf een kleedje meenemen en op het gras gaan zitten. U heeft vanaf die plek prachtig zicht over het water, de tuinen en het kasteel.

Landgoedconcerten; zaterdag 10, 17 en 24 september om 11.00 uur en 14.00 uur. Entree landgoedconcert € 12,50. Reserveren ten zeerste aan te raden via de site.

 

 

 

 

 

Comments are closed.