Run op boutique hotels: Nederland koos voor kleinschalig deze zomer

Prijsvrij Vakanties ziet dat Nederlanders deze zomer aanzienlijk vaker voor een boutique hotel kozen, oftewel een kleinschalig hotel met minder dan 100 kamers. Na een periode van niet of beperkt op vakantie, konden we er deze zomer eindelijk weer – grotendeels – zonder restricties op uit. En dat deed Nederland zeker.

Maar dan wel op een iets andere manier blijkt uit boekingsgegevens van de reisorganisatie. “Niet gek na een heftige periode waarin waken voor de volksgezondheid belangrijker bleek dan ooit.”, verklaart Joep Kelder, Director Online Marketing & Sales van Prijsvrij Vakanties.

Het aantal vakantiegangers dat deze zomer in een boutique hotel verbleef, is ruimschoots verdubbeld ten opzichte van 2019, het jaar voordat de coronacrisis uitbrak. Om precies te zijn steeg de vraag naar kleinschalige accommodaties met maar liefst 113%. De reden hiervoor is simpel volgens Joep Kelder: “Reizigers kiezen voor een kleinschalig hotel om de massa te vermijden. De sfeer is er intiem en het personeel besteedt extra aandacht aan hygiëne en service. Als gevolg van COVID-19 is dat toch wat veel mensen een veilig gevoel geeft op vakantie.”

 

 

Qua populariteit van vakantiebestemmingen heeft er deze zomer ook een duidelijke verschuiving plaatsgevonden. Ten opzichte van 2019 zijn Malta en Turkije de nieuwkomers in de topbestemmingen. Turkije wordt steeds populairder voor een all inclusive zomervakantie en Malta is geliefd voor kleinschalige hotels. Opmerkelijk veel vakantiegangers wisten deze bestemmingen te vinden in de zomervakantie. Dit is terug te leiden naar de voorkeur voor het type hotels. Ook Griekenland springt bij de kleinschalige accommodaties in het oog door het aanzienlijke aandeel in boekingen. Dit is overigens logisch te verklaren door de grote hoeveelheid boutique hotels op de Griekse eilanden.

Algemeen
Spanje (36%)
Turkije (19%)
Griekenland (16%)
Canarische Eilanden (10%)
Italië (45)
Boutique hotels
Griekenland (42%)
Spanje (19%)
Portugal (11%)
Malta (5%)
Italië (4%)

Dat we weer zin hebben om de wereld te ontdekken staat buiten kijf, zo blijkt uit de boekingsgegevens. “We zien dat Nederlanders de reis buiten Europa weer goed aandurfden afgelopen zomer. Waar men vorig jaar nog enigszins terughoudend was voor een reis buiten de Europese grenzen, is er dit jaar sprake van een explosieve stijging van 340% in het aantal verre reizen.”, vertelt Joep Kelder.

 

 

 

 

 

Comments are closed.