Ontdek 21 brouwerijen tijdens de Leiestreek Brouwerijdagen

Tijdens de weekends van 14 oktober t.e.m. 27 november vinden de Leiestreek Brouwerijdagen plaats. Toerisme Leiestreek vzw organiseert het initiatief in samenwerking met 21 brouwerijen in de streek. Ieder weekend ben je welkom bij een aantal brouwerijen voor rondleidingen, workshops en unieke bierbelevingen.

Smaakmakers

In 2022 viert de Leiestreek haar ‘smaakmakers’ via een uitgebreide campagne. Ook de brouwerijen en brouwers worden hierbij in de kijker gezet tijdens de Leiestreek Brouwerijdagen. Samen met Toerisme Leiestreek vzw werkten 21 brouwerijen een exclusief aanbod uit dat enkel tijdens de weekends van 14 oktober t.e.m. 27 november te ontdekken is. Via allerlei rondleidingen, workshops, tastings en originele bierbelevingen beleef je het bierverhaal van dichtbij.

Onder de deelnemende brouwerijen vind je grote, gerenommeerde namen zoals Omer Vander Ghinste, De Brabandere, Verhaeghe en Rodenbach, maar ook kleinere creatievelingen zoals De Circus Brouwerij, D’Oude Maalderij en Dok Brewing Company. Voor toeristen, lokale bewoners en bierliefhebbers is dit de uitgelezen kans om op korte tijd en op een unieke manier heel wat bruisende brouwerijen te leren kennen. Het volledige programma en praktische info vind je op de site. Voor sommige initiatieven moet er vooraf ingeschreven worden en zijn de plaatsen beperkt. Geïnteresseerden wachten best dus niet lang om zich in te schrijven.

Een greep uit het aanbod

Vertelwandeling bij Verhaeghe – 16/10, 30/10 & 20/11
Verteller Pol Ostyn neemt je mee op toer in Vichte tijdens de vertelwandeling ‘Van kasteel Verhaeghe naar brouwerij Verhaeghe’. Daarna volgt een rondleiding in de foederzaal en een degustatie van vier biertjes.
Beer & Food workshop bij Rodenbach – 21/10 & 22/10
Bij Rodenbach in Roeselare word je verwend met twee ‘abieritieven’, een bezoek aan de kelders, en een reeks heerlijke herfsthapjes met uitgebreide uitleg.
Klondiker – 22/10 & 23/10
Op 22/10 word je verwend met een ‘Beer & Ribs’ avond: Je smult van een aangepast bierhapje, ribs met Klondikerpatatjes en groentjes, en een aangepast bierdessert. Op 23/10 geniet je in de namiddag van een rondleiding en proeverij met een vleugje live muziek.
Leer de perfecte OMER. schenken bij Omer Vander Ghinste – 28/10, 29/10 & 30/10
In Bellegem krijg je na een uitgebreid brouwerijbezoek met gids, een heuse tasting en een geschenk, ook nog een Perfect Serve OMER. sessie. Leer hoe je dit bier perfect uitschenkt en serveert.

 

 

 

 

 

Comments are closed.