Zorgeloos op fiets avontuur met Garmin’s gebruiksvriendelijke GPS fietsnavigatie Edge Explore 2

Garmin kondigt de Edge® Explore 2 en Edge Explore 2 Power aan. Deze betrouwbare en gebruiksvriendelijke GPS-fietsnavigatie begeleiden fietsers door ieder avontuur.

De Edge Explore 2-serie

De Edge Explore 2-serie heeft een batterijduur tot 16 uur bij intensief gebruik en tot 24 uur in batterijspaarstand. De fietsnavigatie is standaard voorzien van intuïtieve, contrastrijke Garmin-fietskaarten voor heel Europa, zodat fietsers overal populaire wegen en paden kunnen ontdekken en handig en snel nuttige punten (POI’s) kunnen opzoeken en direct heen kunnen navigeren (zoals restaurants en fietsenwinkels). Ook kunnen eenvoudig drukke verkeersgebieden worden vermeden met de functie “High Traffic Avoidance” om zo de mooiste en rustigste fietsroutes te nemen. En dat alles vanaf een helder 3-inch touchscreen dat onder alle rijomstandigheden snel reageert en gemakkelijk af te lezen is. Uniek is de slimme e-bike navigatie die de navigatie en begeleiding aanpast aan onder andere de accustatus van de eBike2. Bovendien kunnen e-bikers met de nieuwe Edge Power Mount, die bij de Edge Explore 2 Power wordt geleverd, hun Edge navigatie voortdurend van stroom voorzien, zodat werkelijk elke e-bike rit kan worden vastgelegd1 en de Edge Explore 2 dus nooit meer van het stuur hoeft.

“Of je nu een bikepacker, recreatieve fietser, gelegenheidsfietser, e-bike rijder of iets daar tussenin bent, de Edge Explore 2 is klaar voor elke rit en reis,” zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “De Edge Explore 2 fietsnavigatie is eenvoudig in te stellen en direct klaar voor gebruik. Ze beschikken over contrastrijke fietskaarten en nieuwe functies voor e-bikes, waardoor ze de perfecte metgezel zijn voor je volgende avontuur.”

E-bike compatible

E-bike-rijders die hun compatibele e-bike2 en Edge Explore 2 gebruiken, zien een speciaal scherm voor de e-bike-status waarop de gebruiksduur van de accu wordt weergegeven en ontvangen ook aangepaste navigatiebegeleiding en waarschuwingen op basis van de accustatus, het ondersteuningsniveau en de vooraf geplande route. Bovendien kunnen fietsers met de nieuwe Edge Power Mount – inbegrepen bij de Edge Explore 2 Power – hun fietscomputer3 voortdurend opladen met hun compatibele fiets1, zodat ze zich kunnen blijven concentreren op hun avontuur (voor e-bikes is een aparte kabel nodig).

Kaarten, routes en meer

Waar het volgende avontuur ook heen leidt, de Edge Explore 2-serie helpt fietsers op koers te blijven.

  • Voorgeladen ritprofielen, inclusief road, off-road en indoor, zijn direct klaar voor gebruik.
  • Fiets als een ‘local’ met contrastrijke, rit-specifieke kaarten die gebruikmaken van Trendline™ Popularity routing op basis van miljarden kilometers aan ritgegevens die andere gebruikers hebben geüpload naar Garmin Connect™. Fietsers kunnen populaire wegen en trails, gebieden met veel verkeer die ze moeten vermijden en nuttige punten die ze kunnen opzoeken direct in hun Edge bekijken.
  • Maak simpel en snel waar je ook bent in Europa de mooiste rondritten/routes via de Edge Explore 2. Eenvoudig via het touchscreen aangeven hoe ver je wilt fietsen en in welke richting en de Edge zal 3 mooie routes voorstellen waar je uit kunt kiezen en direct gaan rijden.
  • Of type snel de plaatsnaam in of adres op de Edge Exlore 2 en start direct met navigeren.
  • Maak routes via onder andere de (gratis) Garmin Connect app, Strava of Komoot en synchroniseer ze makkelijk snel met de Edge Explore 2.
  • Duidelijke afslag-voor-afslag navigatie en waarschuwingen voor o.a. scherpe bochten.
  • Met de instelling “High Traffic Avoidance” kan de Edge Explore 2 je om drukke verkeersgebieden navigeren voor de mooiste en rustigste fietsroutes. De kennis en data voor deze drukke verkeers-gebieden haalt Garmin uit haar eigen Automotive database (van o.a. Garmin autonavigatie, motor- en trucknavigatie toestellen.
  • Wil je even snel van de route af om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken dan kun je de routebegeiding eenvoudig pauzeren. De routebegeleiding kan op elk moment weer worden ingeschakeld om terug te keren naar de oorspronkelijke route of het beginpunt.

Ga je de heuvels/bergen in met de Edge Explore 2 dan is er de handige ClimbPro functie, zodat je de resterende stijging en het stijgingspercentage voor elke beklimming kunt zien en om je prestaties op de beklimmingen na de rit te bekijken, rechtstreeks vanaf de fietscomputer of in Garmin Connect.

Veiligheid en tracking

De Edge Explore 2-serie is voorzien van innovatieve functies voor veiligheid en tracking en geeft fietsers extra gemoedsrust tijdens hun verkenningstochten. In combinatie met een compatibele smartphone kunnen fietsers en hun medereizigers – die ook compatibele Garmin-toestellen gebruiken – dankzij GroupTrack en groepsberichten elkaar in de gaten houden en in contact blijven, zelfs wanneer ze uit het zicht raken. En als er tijdens een rit een incident wordt gedetecteerd, stuurt de Edge Explore 2-serie automatisch een bericht met de locatie van de fietser naar vooraf geselecteerde contactpersonen voor noodgevallen. Voor extra vertrouwen tijdens het fietsen is de Edge Explore 2-serie compatibel met de Varia™-lijn, waaronder de nieuwe Varia RCT715-achteruitkijkradar met camera en achterlicht (apart verkrijgbaar), zodat fietsers kunnen zien, gezien kunnen worden en continu videobeelden kunnen opnemen tijdens hun rit.

 

 

Als een fietser stopt om een hapje te eten of van het uitzicht te genieten, zal het PIN-beveiligde fietsalarm hem op zijn gekoppelde smartphone waarschuwen als de fiets wordt verplaatst.

Blijf verbonden

De Edge Explore 2-serie geeft fietsers de vrijheid om hun smartphone op te bergen en van de rit te genieten. Wanneer de Edge Explore 2 is gekoppeld met een smartphone, verschijnen smartphone berichten en waarschuwingen direct op de Edge. Na een rit synchroniseert de Edge Explore 2-serie automatisch activiteiten met de Garmin Connect app, waardoor fietsers gemakkelijk alle statistieken en gereden routes op één plek kunnen bekijken. Fietsers kunnen hun toestel zelfs aanpassen door gratis datavelden, apps en widgets te downloaden uit de Connect IQ™ store.

De Edge Explore 2 is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €299,99. De Edge Explore 2 Power, met Edge Power Mount, heeft een adviesverkoopprijs van €399,99. De Edge Power Mount kan ook afzonderlijk worden aangeschaft voor €129,99.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.