In Spanje bloeit de meeste vakantieliefde romantiek op

Ruim de helft van de Nederlandse vakantiegangers heeft wel eens een vakantieliefde gehad. Dat blijkt uit een enquête van Vliegtickets.nl onder 1306 respondenten over vakantieherinneringen. De vliegticket aanbieder onderzocht wat de fijnste vakantieherinneringen van Nederlandse vakantiegangers zijn en op welke manier deze bewaard worden.

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat in Spanje veruit de meeste flirts ontstaan; maar liefst 30% van de vakantieliefdes bloeit daar op . Italië staat op een tweede plek met 16,7%, op de voet gevolgd door Frankrijk, met 16,5% van de vakantieliefdes.

Fijnste vakantieherinneringen

Van de respondenten geeft 56% aan dat ze aan een verre reis de fijnste herinneringen hebben overgehouden. Een familievakantie blijft ook goed in het geheugen hangen met 34%. Een eerste vakantie met partner en een vakantie met vrienden komen beiden met 21% van de stemmen op de derde plek. Opvallend is dat de huwelijksreis slechts door 4% van de ondervraagden als fijnste herinnering werd genoemd.

 

 

Vliegtickets.nl onderzocht ook aan wie wij de beste vakantieherinnering overhouden. Hier komt wederom de romantiek weer naar boven; 53% geeft aan dat de fijnste vakantieherinnering met partner is. Het gezin komt op nummer twee met 38% en vrienden op een derde plek met 35%.

 

 

Het bewaren van herinneringen

Niet alleen werd gevraagd naar de vakantieherinneringen zelf, maar ook hoe deze bewaard worden. Van de respondenten bewaart 43% de herinneringen en vakantiefoto’s door ze met vrienden/familie te delen via chats zoals Whatsapp. 42% bewaart ze alleen op de telefoon en 30% maakt online een fotoboek/collage/canvas. Van de respondenten zoekt 24% bewust een mooie locatie om daar foto’s te maken voor op social media. Dag- en plakboeken zijn dus verleden tijd.

 

 

 

 

 

Comments are closed.