Bezoek de zomeravonden op huis Zypendaal

Eindelijk zomer! Huis Zypendaal viert de zomer met lange zwoele avonden dwalend door de mooi ingerichte (en verkoelende) kasteelvertrekken op de vrijdagen; 8 juli, 22 juli en 5 augustus.

Mannetje van de Zyp

Je bezoekt het huis op eigen gelegenheid met de IZI Travel app. De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw. Een voorbeeld is de bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. De hoofdverdieping is ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel. Daaronder is een collectie familieportretten van de familie Brantsen. Ook het legendarische ‘Mannetje van de Zyp‘ is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan.

 

 

De kasteelmedewerkers zijn voor deze dagen speciaal in een mooi kostuum gekleed en kinderen krijgen na afloop van hun bezoek een mooie kleurplaat!

 

 

Maak er een extra mooie avond van door ook een wandeling te maken door het vrij toegankelijke park Zypendaal. Voor kinderen is er een gratis speurtocht door huis en park. Zomerse kasteelavonden; vrijdag 8 juli, 22 juli en 5 augustus. Volwassenen € 13,00, 4 t/m 18 € 8,00. Museumkaarthouders en donateurs GLK betalen € 3,00. Online reserveren is noodzakelijk via des site.

 

 

 

 

 

Comments are closed.