Een nieuwe familietentoonstelling over bouwen, huizen en wonen in NEMO

Onderzoek het huis van nu, neem een kijkje op de bouwplaats en laat je verrassen in de stad van de toekomst in de nieuwe familietentoonstelling in NEMO. Hoe wordt een stevig huis gebouwd? Woon jij liever in een fietscaravan of op een boot? En hoe kunnen we in de toekomst duurzamer bouwen? Je ontdekt meer over innovatief bouwen, huizen en wonen in Wat een gebouw!, van 9 juli tot en met 30 oktober 2022 in NEMO Science Museum.

NEMO; Wat een gebouw!

Woning bouwen

Bij het bouwen van een woning komt heel wat kijken. Je hebt ruimte nodig om een huis neer te zetten en het huis moet een stevige constructie hebben. “Bezoekers kunnen zelf aan de slag in de tijdelijke tentoonstelling. In het huis van nu ontdekken ze hoe huizen zijn gebouwd en wat er allemaal verstopt zit in de muren van een huis. Op de bouwplaats onderzoeken ze de stevigheid van een fundering en de constructie van een huis.” aldus Esther Hamstra, tentoonstellingsmaker NEMO Science Museum.

 

Lees ook dit artikel: Op Schiphol vind je een mini-NEMO

 

In de stad van de toekomst is veel aandacht voor duurzame materialen en oplossingen. Zo kunnen robots ons helpen bij het bouwen van huizen en kan beton geprint worden. En wie durft er te wonen in een kamer gemaakt van poep, plas en wc-papier? Hamstra: “Via duurzame innovaties tonen we hoe je duurzamer kunt bouwen met bijzondere materialen zoals bacteriën en algen. We laten de jonge bezoekers dromen over de stad van de toekomst.”

NEMO

Partners

De tentoonstelling Wat een gebouw! wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Stichting Nieuwe Helden is als inhoudelijk partner betrokken bij de ontwikkeling van de tentoonstelling. Met steun en adviezen van het Bartiméus Fonds werkt NEMO aan een toegankelijk museum voor publiek met een visuele beperking.

 

 

Toegankelijkheid

In de tentoonstelling Wat een gebouw! is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor blinde en slechtziende bezoekers. Zo zijn alle teksten te beluisteren via de app NaviLens.

 

 

 

 

Comments are closed.