Deze 6 stranden langs de Atlantische Kust Frankrijk moet je gezien hebben

Dit zijn zes stranden aan de Atlantische Kust Frankrijk voor een perfecte strandvakantie

1 Het strand van Monsieur Hulot – in Saint-Nazaire, Loire Atlantique

Al in 1953 herkende de Franse regisseur Jacques Tati de charme van dit strand in de havenstad Saint-Nazaire: hij maakte het tot de locatie van zijn film “De vakantie van Monsieur Hulot”, die werd genomineerd voor een Oscar in de categorie “Beste scenario”. Monsieur Hulot kijkt nu als beeld uit over een van de mooiste stranden van de stad. Saint-Nazaire heeft in totaal 20 stranden en baaien die uitnodigen tot een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan.

2 Het strand van Le Vensac – in Vensac, Gironde

Tussen Montalivet en Soulac ligt een van de meest ruige stranden van het Franse departement Gironde: het twee kilometer lange “Plage de Vensac”. De kust is hier ongerept met uitgestrekte duinlandschappen die slechts onderbroken worden door de overblijfselen van oude bunkers, die dankzij plaatselijke graffitikunstenaars een nieuw uiterlijk hebben gekregen. Hier gaat u naar toe als u graag langs het strand wandelt of gaat vissen. Aangezien de kustlijn niet wordt bewaakt en de stroming meestal sterk is, is zwemmen in zee verboden.

 

 

3 Het strand van de vuurtoren La Courbe – in Royan, Charente-Maritime

Aan de noordzijde van de monding van de Gironde in de Atlantische Oceaan waakt de vuurtoren van La Coubre over het gelijknamige strand. Door de vrije ligging gericht op het westen zijn surfers en bodyboarders vaak te vinden in de sterke branding langs dit deel van de kust dat dichtbij de stad Royan ligt.

Het brede strand is ook een blikvanger qua landschap: het is omzoomd met duinen, grenst aan het bosgebied van La Tremblade en de baai van Bonne Anse. In de zomermaanden is het strand op sommige delen bewaakt – alleen hier is het aan te raden in de golven te duiken.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

4 Het strand van Hendaye – in Hendaye, Frans Baskenland

Daar waar de Bidasoa rivier Frankrijk van zijn buurland Spanjescheidt, ligt Hendaye. Met een lengte van drie kilometer is dit een van de grootste Baskische stranden. Dankzij de gelijkmatige afloop in zee is het ook een van de meest veilige in heel Aquitaine. Hendaye is niet alleen de ideale plek voor iedereen die voor het eerst de kracht en energie van de golven willen ervaren op een surfplank.

Want van yoga en Zumba op het strand tot een zandkastelenwedstrijd, met name in de zomer is het strand een favoriete ontmoetingsplek voor de plaatselijke bevolking en bezoekers. Het is ook een van de eerste stranden in Frankrijk die het label “Handiplage” gekregen heeft: mensen met beperkte mobiliteit worden hier begeleid door een getraind team..

 

 

5 Het strand van Saint-Jean-de-Monts – in Saint-Jean-de-Monts, Vendée

22 stranden op 19 kilometer: met gemiddeld 2.300 zonuren per jaar wordt de badplaats Saint-Jean-de-Monts beschouwd als een van de zonnigste aan de Atlantische kust. Een blikvanger: de pier op het hoofdstrand, die 400 meter de oceaan in steekt. In Saint-Jean-de-Monts ontmoet de Atlantische Oceaan niet alleen lange stranden en brede duinen. Hier versmelt het blauw van de zee met het groen van de bossen en de moerassen. De badplaats bij het eiland Noirmoutier combineert een strandvakantie met avontuur en sport, zodat bijvoorbeeld fietsers en trailrunners, maar ook kitesurfers en strandzeilers hier de beste omstandigheden vinden.

6 Het strand van de Courant de Mimizan – Mimizan, Les Landes

Het contrast met de stranden van de Atlantische Oceaan kan nauwelijks groter zijn: In Mimizan – een van de vele badplaatsen in het Franse departement Les Landes – mondt de Courant de Mimizan uit in de Atlantische Oceaan. Deze voert het water van de meren van Aureilhan en Biscarrosse in het achterland naar de oceaan. Op de noordelijke oever – ter hoogte van het stadscentrum – bevindt zich het rustige strand, waar een strandwacht aanwezig is en dan ook erg populair is bij gezinnen. Tip: Het restaurant Ô Courant, met zijn typische gerechten uit Les Landes, is een begrip onder fijnproevers.

 

 

 

 

 

Comments are closed.