Sportevenementen in Ischgl om naar uit te kijken

Fanatieke sporters mogen zich weer gaan voorbereiden op de grote sportevenementen van 2022 in Ischgl. Op 24 juni start het zomerseizoen en er staan weer een mooie sportevenementen op de planning. De 10e editie van de SilvrettaRun 3000 vindt plaats op 15 en 16 juli 2022.

Van 3 tot 6 augustus 2022 gaat tijdens het 4-daagse mountainbike festival de Ischgl Ironbike van start. Op 20 augustus wordt de 49ste editie van de Internationale Silvretta Ferwall Mars georganiseerd en alle fietsers hebben de kans zelf deel te nemen aan het WK e-bike op 2 en 3 september. Tenslotte genieten sportliefhebbers tussen 10 september en 16 oktober van het herfstfestival van 5 weken vol actieve en culinaire evenementen.

SU15/16 juli: SilvrettaRun 3000

De uitdagende trailrun viert haar 10de jubileum en gaat dwars door het prachtige berglandschap heen en heeft verschillende afstanden. Er zijn vier routes: small (11,2 km), light (19,36 km), medium (29,9 km) en hard (42,195 km). Naast een individuele aanmelding kan er ook een groepsaanmelding worden gedaan. De 3 snelste teams worden beloond.

3-6 augustus: Ischgl Ironbike

Tijdens de zwaarste mountainbike race van Europa, de Ischgl Ironbike, strijden zowel amateurs als professionals van 3 tot 6 augustus om de ‘Silvretta kroon’. Met deze UCI Stage Race S1 verzamel je waardevolle UCI-punten voor de wereld ranking. De Ischgl Ironbike wordt traditioneel vergezeld door de Alpenhaus Trophy, Kids & Junior Trophy en de E-bike Fox Hunt en op 6 augustus wordt er afgesloten met de marathon van zo’n 71 km over een zeer uitdagend parcours. Een fantastische route waarin mountainbikers hun weg door de bergen van de Silvretta arena vechten. Inschrijving en verdere details over de Ischgl ironbike kan op de site.

20 augustus: Internationale Silvretta Ferwall Mars

Op 20 augustus 2022 vindt in Galtür voor de 49e keer de International Silvretta Ferwall March plaats, het wandelevenement voor iedereen. Wandelaars krijgen de keuze uit vier verschillende routes: Familieroute (13,5 km), Silvrettaroute (19,2 km), Ferwallroute (32,7 km) en de Marathonroute (42,195 km). De Silvretta Ferwall March is vooral populair bij gezinnen met kinderen.

 

 

Inschrijving en verdere details over de internationale Silvretta Ferwall Mars kan op de Ischgl website.

2/3 september: WK e-bike

Op 2 en 3 september kan iedereen e-bike wereldkampioen worden tijdens het WK e-bike of je nu een serieuze fietser bent of gewoon voor de lol fietst. Er zijn twee routes: Jedermann en Elite. Verleg je fysieke grenzen of geniet gewoon van een beetje competitie terwijl je op een e-bike rijdt tegen de achtergrond van de adembenemende Oostenrijkse bergen. Naast de wedstrijden kan je ook de nieuwste trends op het gebied van e-biken uit te proberen en meer te leren over deze fascinerende sport.

 

 

Nieuw: 10 september-16 oktober: 5 weken herfstfestival

Het herfstfestival in de Paznaun-regio biedt voor elk wat wils! Van wandelen tot culinaire hoogtepunten en van muzikaal entertainment tot traditioneel vakmanschap. Van 10 september tot 16 oktober 2022 zorgt het festival voor veel wandelplezier. Ontdek de beste uitkijkpunten rond Galtür, Ischgl, Kappl en See en combineer mooie wandelingen met andere geweldige herfstactiviteiten, zoals een E-bike tour, een zondagsbrunch, een imkersfestival en traditioneel dansevenement. Inschrijving en verdere details over het herfstfestival staat online.

 

Dit zijn de hotspots van Ischgl

Ontvang nu handige tips over Ischgl. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.