De zoektocht naar de beste paellakoks ter wereld is begonnen

Het aftellen naar de volgende World Paella Dag is begonnen. Zoals elk jaar is het op 20 september de Internationale Dag van de Paella, een dag waarop de erkenning van het meest universele gerecht van de Valenciaanse gastronomie wordt gevierd. Dit is ook de dag van de World Paella Day Cup, een zoektocht naar de beste paellakok ter wereld.

World Paella Dag 2022

De editie van dit jaar telt een aantal nieuwigheden: Spanje behoudt zijn rol als gastheer, maar neemt voor het eerst niet deel aan de wedstrijd. Daarnaast verwelkomt València de finalisten voorafgaand aan de World Paella Day Cup voor een unieke ervaring tijdens de dit jaar toegevoegde World Paella Stage. De finalisten zullen naar Valencia afreizen om tijdens deze ‘stage’ alle geheimen, tips en producten te leren kennen onder begeleiding van de beste paella-experts, zoals Santos Ruíz, van de D.O. Arroz de València; Toni Montoliu, eigenaar en chef-kok van La Barraca de Toni Montoliu; Rafa Margós, chef-kok van Les Bairetes; en Chabe Soler, winnaar van de WPD Cup 2020.

 

 

Alle chef-koks die aan deze wedstrijd willen deelnemen moeten een formulier invullen, samen met een foto en een video van maximaal 1 minuut, waarin zij meer vertellen over zichzelf en hun loopbaan, welk land zij vertegenwoordigen en waarom ze willen deelnemen aan de 3e World Paella Day CUP. De uiterste datum voor inzending naar worldcup@worldpaelladay.org is 29 mei 2022. De beste inzendingen gaan door naar de eindfase en hun video’s worden geüpload op de officiële WPD website www.worldpaelladay.org. Van 1 tot en met 26 juni kan het publiek stemmen op zijn favoriete kok, hieruit volgen dan de uiteindelijke finalisten.

 

 

De finalisten worden van 16 tot 19 september uitgenodigd in Valencia voor de World Paella Stage, een reis naar de geboorteplaats van de paella waar zij verschillende ervaringen zullen beleven met de belangrijkste chef-koks en producenten uit de sector.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

Na afloop van de training staan de finalisten op 20 september in La Marina de València tegenover elkaar om te zien wie zich de beste paellakok van 2022 mag noemen. De winnaar ontvangt een trofee waarmee hij of zij wordt uitgeroepen tot winnaar van de 3e editie van de World Paella Cup. Bovendien ontvangen de deelnemers een gepersonaliseerd jasje en een certificaat van hun status als finalist. Dit event kan live via streaming gevolgd worden.

 

 

 

 

 

Comments are closed.